Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaatuneitten muistopäivän seppeleenlaskutilaisuus Riihimäellä sunnuntaina 19. toukokuuta

6.5.2024 Tiedotteet Koe ja näe Isänmaalliset juhlat Tapahtumat

Suomen lippu liehumassa vaaleansinistä taivasta vasten.

Riihimäen sankarihaudalla järjestetään perinteinen kunniakäynti kaatuneitten muistopäivänä sunnuntaina 19. toukokuuta 2024 kello 12. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Riihimäen kaupunki, Riihimäen seurakunta ja Hattula-Riihimäki-varuskunta sekä paikalliset veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt. Tapahtuma on kaikille kaupunkilaisille avoin. Osallistujat voivat halutessaan käyttää kunniamerkkejä.

Tilaisuuden ohjelmassa on kuoromusiikkia, seppeleiden lasku, puhe ja yhteislaulua. Kuoromusiikkia esittää Kamarikuoro Gaudete! johtajanaan Kari Julén. Puheen pitää everstiluutnantti Marko Uotinen. Uotinen on Elektronisen sodankäynnin keskuksen johtaja Panssariprikaatista.

Kaatuneitten muistopäivää vietetään vuosittain toukokuun kolmantena sunnuntaina kaikissa Suomen sodissa ja rauhanturvatehtävissä menehtyneiden kunniaksi. Muistopäivän perinteisiin kuuluu kunniakäynti sankarihaudalla.

Kaatuneitten muistopäivää on vietetty vuodesta 1940 alkaen marsalkka Mannerheimin antaman päiväkäskyn mukaan. Aluksi käsky koski vain puolustusvoimia, mutta sittemmin päivä on laajentunut yleiseksi. Kaatuneitten muistopäivä on ollut vakiintunut liputuspäivä vuodesta 1977 lähtien.

Tapahtuman osoite on Puistikko 4, Riihimäen sankarihautausmaa.

Lisätiedot