Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaatuneitten muistopäivän seppeleenlaskutilaisuus Riihimäellä sunnuntaina 21.5.

15.5.2023 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Suomen lippu salossa liehumassa vaaleansinistä taivasta vasten.

Riihimäen sankarihaudalla järjestetään perinteinen kunniakäynti kaatuneitten muistopäivänä sunnuntaina 21.5.2023 klo 12. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Riihimäen kaupunki, Riihimäen seurakunta ja Hattula-Riihimäki varuskunta sekä paikalliset veteraani- ja maanpuolustusyhdistykset. Osallistujien toivotaan käyttävän kunniamerkkejä.

Tilaisuuden ohjelmassa on kuoromusiikkia, seppeleiden lasku, puhe ja yhteislaulua. Kuoromusiikkia esittää Riihimäen kirkkokuoro, johtajanaan Erkki Hannonen. Puheen pitää Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miia Nahkuri.

Kaatuneitten muistopäivää vietetään vuosittain toukokuun kolmantena sunnuntaina. Muistopäivää vietetään Suomen kaikissa sodissa ja rauhanturvatehtävissä menehtyneiden kunniaksi. Muistopäivän perinteisiin kuuluu kunniakäynti sankarihaudalla.

Kaatuneitten muistopäivää on vietetty vuodesta 1940 alkaen marsalkka Mannerheimin antaman päiväkäskyn mukaan. Aluksi käsky koski vain puolustusvoimia, mutta sittemmin päivä on laajentunut yleiseksi. Kaatuneitten muistopäivä on ollut vakiintunut liputuspäivä vuodesta 1977 lähtien.

Tapahtuma on kaikille kaupunkilaisille avoin. Tapahtuman osoite on Puistikko 4, Riihimäen sankarihautausmaa.

Lisätiedot