Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Itsenäisyyspäivää juhlitaan perinteisesti Riihimäellä – kolmasluokkalaisten itsenäisyysjuhla 5.12. Urheilutalolla

28.11.2023 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat Kulttuuri Lasten kulttuurilauantai

Suomen lippu liehumassa vaaleansinistä taivasta vasten.

Riihimäellä itsenäisyyspäivää vietetään keskiviikkona 6.12.2023 perinteikkäästi. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat kello 11.00 jumalanpalveluksella Riihimäen keskuskirkossa (Hämeenkatu 5). Sankarihaudan seppeleenlaskuseremonia on vuorossa kello 12.00 (Puistikko 4). Puheen tilaisuudessa pitää kirkkoherra Sirpa Viherä. Musiikista vastaa senioriopettajien kuoro Risoluto Kari Heinosen johdolla. Seppeleenlaskutilaisuuden järjestävät Hattula-Riihimäen varuskunta, Riihimäen kaupunki ja Riihimäen seurakunta sekä maanpuolustusjärjestöt.

Riihimäen kaupungin järjestämä itsenäisyyspäivän juhla pidetään kello 13.00 Kirkkopuiston seurakuntakodissa (Kirkkopolku 2) ja ennen juhlaa on kahvitarjoilu kello 12 alkaen. Juhlapuhujana on kenraalimajuri Veli-Pekka Parkatti. Juhlassa kuullaan myös tervehdykset kaupungilta, nuorisovaltuustolta, varuskunnalta ja seurakunnalta sekä musiikki- ja runoesityksiä.

Kaikki itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet ovat avoimia yleisölle.

Itsenäisyyspäivän iltaan kuuluu myös perinteinen partiolaisten soihtukulkue. Kulkue lähtee Granitin aukiolta kello 17.00 ja päättyy sankarihaudalle.

Suora lähetys seppeleenlaskutilaisuudesta ja seurakuntakodin itsenäisyysjuhlasta on katsottavissa YouTubesta.

”Juhlaohjelmaa voivat näin seurata myös esimerkiksi hoivakotien asukkaat, jotka eivät pääse itse paikalle”, vs. vastaava kulttuurituottaja Lyti Aaltonen sanoo.

Suorat lähetykset pääset katsomaan YouTubesta seuraavista linkeistä:

Jumalanpalvelus (klo 11 alkaen)

Seppeleenlasku (klo 12.00 alkaen)

Juhlatilaisuus (klo 13.00 alkaen)

Kolmasluokkalaisille itsenäisyysjuhla 5.12. Urheilutalolla

Itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta pääsevät kaikki kaupungin kolmasluokkalaiset juhlimaan heille järjestettyyn itsenäisyysjuhlaan Urheilutalolle. Tilaisuuteen on kutsuttu noin 300 lasta opettajineen ja se on osa Riihimäen alakoulujen Kulttuuripolkua.

”Juhlan aluksi kaupunginjohtaja Jouni Eho kättelee ja toivottaa kaikki lapset tervetulleiksi. Ohjelmassa on lisäksi nuoren puhe sekä musiikkiesityksiä Riihimäen musiikkiopistolta. Juhlan lopuksi lapset pääsevät tanssimaan”, kulttuurituottaja Anita Aronen kertoo.

Hyvinvointia kulttuurista

Riihimäellä on tavoitteena luoda hyvinvointia laadukkaan kulttuurin ja monipuolisen sivistyksen avulla. Riihimäen kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottavat vuosittain yli 30 erilaista tapahtumaa. Suurimmat tapahtumat ovat rakkausfestivaali Lempi, Riihimäen Pääsiäinen ja Taiteiden yö, jotka keräävät paikalle useita tuhansia ihmisiä.  Isojen tapahtumien rinnalla kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ovat mukana järjestämässä myös isänmaallisia juhlia sekä erilaisia ikäihmisille suunnattuja tapahtumia.

Kulttuuripolku tutustuttaa koululaiset ja päiväkotilapset kulttuuriin, ja lisäksi lapsiperheille suunnatut lasten kulttuurilauantait tarjoavat kulttuurielämyksiä joka kuukausi.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut vastaavat myös kulttuuri- ja tapahtuma-avustusten hauista ja myöntämisestä, julkisen taiteen hankkeista sekä kulttuurihyvinvoinnin kehittämisestä.

Lisätiedot