Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ilmoittaudu Sisäänheittäjäksi – uudet asukkaat tarvitsevat apuasi

14.2.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Vaikuta ja tutustu Asuminen Asukasluku Sisäänheittäjä Viestintä ja markkinointi

Kuvassa teksti: "Sinustako Sisäänheittäjä?", Riihimäen logo sekä Janne Kataja, jolla on käsissään kyltti. Kyltissä lukee: "SInä, minä ja Riihimäki."

Riihimäen kaupunki aloittaa riihimäkeläisten Sisäänheittäjien etsinnän Janne Katajan rinnalle. Sisäänheittäjien tehtävänä on auttaa ja opastaa kaupunkiin muuttavia tai muuttoa harkitsevia henkilöitä ja perheitä.

– Uusien Sisäänheittäjien tehtävänä on ruokkia kiinnostusta kaupunkia kohtaan ja esitellä Riihimäkeä mahdollisille muuttajille asukkaiden näkökulmasta. Sisäänheittäjä voi viedä mahdollisen muuttajan kaupunkikierrokselle vaikka kaupunkipyörillä, esitellä alueen palveluita sekä tutustuttaa alueen luontoon ja liikuntamahdollisuuksiin, elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

Riihimäkeläisten Sisäänheittäjien avulla kaupunki auttaa Riihimäelle muuttavia tai muuttoa harkitsevia henkilöitä ja perheitä. Kaupunki järjestää koulutusta ja perehdytystä vapaaehtoisille. Ensimmäinen koulutustilaisuus järjestetään maaliskuussa 2023. Uusia koulutustilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.

Sisäänheittäjät sitoutuvat vähintään yhteen tapaamiseen mahdollisen muuttajan kanssa. Tämän jälkeen toiminta jatkuu henkilöiden keskenään sopimalla tavalla. Kaupunki palkitsee Sisäänheittäjät R-tuotepaketeilla ja lippupaketeilla.

Riihimäen ensimmäinen virallinen Sisäänheittäjä on itseoikeutetusti näyttelijä ja yrittäjä, riihimäkeläisyydestään ylpeä Janne Kataja.

– Haastan kaikki riihimäkeläiset mukaan. Yhdessä meillä on mahdollisuus toivottaa muualta tänne muuttavat lämpimästi tervetulleeksi. Onhan Riihimäki parempi paikka kuin joku muu paikka, Sisäänheittäjä Kataja muistuttaa.

Sisäänheittäjäksi voi hakea kuka tahansa yli 18-vuotias riihimäkeläinen 14.2. alkaen. Haku jatkuu toistaiseksi. Sisäänheittäjiksi toivotaan kaikenlaisia riihimäkeläisiä; lapsiperheitä, pariskuntia, sinkkuja ja eläkeläisiä. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

– Kaupunki osoittaa Riihimäestä kiinnostuneelle oman Sisäänheittäjän, joka vastaa mahdollisen muuttajan kiinnostuksen kohteita. Yhdistävä tekijä voi olla esimerkiksi harrastus, ikä tai asumismuoto, Herpiö kertoo.