Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hiekanpoisto kaduilta on alkanut ja työ jatkuu toukokuun loppuun

11.4.2024 Tiedotteet Asu ja rakenna Kadut

Katujen kunnossapidon työntekijä Eero Alho. Kuva: Jenniina Nummela

Talven hiekoitushiekan poisto Riihimäen kaduilta on alkanut. Hiekkojen poisto kestää noin kuusi viikkoa, joten valmista on noin toukokuun loppuun mennessä.

Riihimäen kaupunki aloitti hiekan poiston pääsiäisviikonloppuna. Työ keskeytyi pakkasten ja lumien tullessa, mutta jatkuu taas keväisten säiden siivittämänä.

Hiekan poistaminen ja katujen pesut on aloitettu keskustasta sekä sellaisilta keskustaan johtavilta pääväyliltä ja kevyen liikenteen väyliltä, jotka ovat kaupungin ylläpitämiä.

Kaupunginosien ja asuinkatujen harjauksessa edetään vuosittain vaihtuvan aluejärjestyksen mukaan. Voit katsoa järjestyksen aluekartasta (pdf). Yhteensä puhdistettavia katuja Riihimäellä on noin 400 kilometriä. Katualueita puhdistetaan noin 20 työkoneen voimin.

Tien pinnan kastelulla estetään pölyämistä

Keväisin lisääntyvä katupöly aiheuttaa hengitystie- ja silmäoireita. Katujen hiekanpoisto voi hetkellisesti lisätä jo ennestään kaduilla leijailevan katupölyn määrää. Hiekanpoiston yhteydessä tienpintaa kastellaan ja näin pyritään estämään katujen pölyäminen.

Hiekanpoisto pyritään tekemään sään ja kaluston asettamissa rajoissa siten, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa yksittäiselle kaupunkilaiselle ja tienkäyttäjille.

Huo­mioit­han kun­nos­sa­pi­to­ka­lus­ton lii­ken­tees­sä

Huomioithan niin autolla kuin kävellen ja pyörällä liikkuessasi hitaasti liikkuvat työkoneet. Esimerkiksi kävelijän tai pyöräilijän kannattaa työkonetta lähestyessä hidastaa vauhtiaan ja varmistaa, että koneen kuljettaja huomaa hänet. Näin koneen ohittaminen on turvallista.

Lisätiedot