Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hernepuiston eroosiosuojaustyöt alkavat 4.9.2023, alueella liikkumista pyydetään välttämään

1.9.2023 Tiedotteet Koe ja näe Asu ja rakenna Puistot ja viheralueet

Riihimäen kaupunki aloittaa Ilomäessä Perjalantien ja Kontiontien väliin sijoittuvan Hernepuiston eroosiosuojausten rakentamisen maanantaina 4.9.2023.

Urakassa tullaan lisäämään puistoalueen turvallisuutta luiskaamalla Kontiontien puoleista reunaa. Ajan saatossa eroosio on syönyt puiston maa-ainesta Kontiontien puoleiselta reunalta siten, että metsäpohjan alla on tyhjää tilaa. Tämä aiheuttaa osaltaan reunimmaisille puille kaatumisvaaran, sillä juuristot eivät ole enää riittävästi maa-aineksissa kiinni. Luiskaan rakennetaan eroosiosuojaus estämään eroosion eteneminen sekä parantamaan kasvillisuuden juurtumista.

Työ aloitetaan kirjanpainajatoukkien vahingoittamien puiden kaatamisella. Mäen päällä on runsaasti osittain tai täysin kuolleita kuusia, joiden poistolla pyritään rakennustyön yhteydessä vähentämään kirjanpainajien aiheuttamaa metsätuhoa. Kuolleet puut ovat virkistyskäytössä olevassa metsässä turvallisuus- ja paloriski. Metsä tullaan uudelleenistuttamaan vuoden 2024 aikana.

Riihimäen kaupunki pyytää välttämään alueella liikkumista, kunnes urakka valmistuu. Työkohteeseen on asiattomilta pääsy kielletty, mutta turvallisuussyistä pyydämme, että alueella liikkumista vältetään jo ennen urakan alkamista sortumisvaaran sekä vaarallisten puiden takia.

Lisätiedot