Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Harjunrinteen koululla on sattunut vesivahinko

5.7.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Koulut Rakentaminen

Harjurinteen koulun keltainen julkisivu.
Kuva: Jenniina Nummela

Harjunrinteen koululla havaittiin torstaiaamuna 29. kesäkuuta vesivahinko, joka oli aiheutunut rikkoutuneesta käyttövesijärjestelmän laitteesta.

Käyttövesiputkesta pääsi purkautumaan vettä koulun toisen kerroksen lattialle, josta vesi valui ensimmäiseen kerrokseen ja kellarikerrokseen.

Nyt koululla on käynnissä vahingon kartoitus- ja korjaustoimenpiteet, joita toteuttaa Polygon Finland Oy.

Tämän hetkisen tiedon mukaan vahinko koskettaa suhteellisen laajaa aluetta kuten koulun kellarikerrosta ja useita käytäviä, mutta opetustiloista vain muutamia. Tämän hetkisen tiedon mukaan yhdestä kolmelle luokkahuoneelle on tarve löytää korvaava tila. Tutkimusten myötä tieto siitä, mitä tiloja vesivahinko koskee, täsmentyy.

Remontin aikana kuivattavat ja korjattavat alueet suojataan tiiviisti ja alipaineistetaan. Purku-, kuivaus- ja jälleenrakennustöiden arvioitu kestoaika on seitsemän kuukautta.

Tapahtuneesta huolimatta Harjunrinteen oppilaat voivat turvallisin mielin palata kesäloman jälkeen kouluun. Koulu alkaa keskiviikkona 9.8.2023.

Kaupunki järjestää huoltajille infotilaisuuden mahdollisimman pian koulujen alkaessa siitä, millaisia järjestelyjä vesivahingon korjaus syksyllä koulussa aiheuttaa. Huoltajille on lähetetty asiasta Wilma-viesti.

Harjunrinteen koulu on yksi Riihimäen kolmesta luokka-asteiden 6-9 peruskouluista. Koulussa opiskelee noin 540 oppilasta. Koulu sijaitsee Riihimäen keskustassa osoitteessa Kalevankatu 3.

Lisätiedot