Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Etelä-Hämeen työllisyysalue sai työ- ja elinkeinoministeriön hyväksynnän

22.11.2023 Tiedotteet Työskentele ja yritä TE-uudistus Työllisyyspalvelut

Riihimäki, Hausjärvi, Janakkala ja Loppi esittivät yhteisen työllisyysalueen perustamista työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuussa. Työ- ja elinkeinoministeriö on nyt hyväksynyt Etelä-Hämeen työllisyysalueen muodostamisen näiden neljän kunnan kesken.

“Olemme tehneet neljän kunnan kanssa suuren työn valmistelussa. Haluan kiittää kaikkia kuntia hyvässä hengessä tehdystä yhteistyöstä, sanoo Etelä-Hämeen työllisyysalueen muutosvalmistelija Päivi Vuorinen. “Arvokkaan panoksensa valmisteluun ovat antaneet myös alueen yrittäjät, kolmas sektori ja henkilöstö TE-toimistoista, ELY-keskuksesta ja KEHA-keskuksesta sekä koulutuksen järjestäjät.”

Riihimäen kaupunki tulee tuottamaan Etelä-Hämeen työllisyysalueen palvelut vastuukuntana. Työ- ja elinkeinoministeriön hyväksynnän jälkeen uuden työllisyysalueen valmistelu etenee yritys- ja työnhakija-asiakkaiden palveluiden, uusien toimintamallien sekä tehtävien siirron suunnitteluun.

“Olemme iloisia saamastamme luottamuksesta. Uudistuksesta tulee meille merkittävä näytön paikka, toteaa Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Mika Herpiö, jonka alaisuuteen Etelä-Hämeen työllisyysalue tulee Riihimäen organisaatiossa asettumaan.

Etelä-Hämeen työllisyysalueen yhteiseksi toimielimeksi on suunniteltu alueellista työllisyysjaostoa, joka perustetaan vuonna 2024 Riihimäen kaupungin elinvoimalautakunnan alle.

Työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät valtiolta kuntien ja työllisyysalueiden vastuulle 1.1.2025. Uudistuksella pyritään nopeaan ja sujuvaan työllistämiseen sekä vaikuttaviin työnantaja- ja yrityspalveluihin.

Suomen kunnat ehdottivat työ- ja elinkeinoministeriölle yhteensä 45 työllisyysaluetta, joista hyväksyttiin 44. Loka-marraskuussa työ- ja elinkeinoministeriö punnitsi hyväksyttäviä alueita ja niiden määrää ja julkisti päätöksensä tänään 22. marraskuuta.

Lue lisää

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 22.11.: Suurin osa esitetyistä työllisyysalueista pääsee jatkamaan valmistelua

Työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyysalueet-verkkosivu

Lue aiempi uutinen: Riihimäki, Hausjärvi, Janakkala ja Loppi esittävät yhteisen työllisyysalueen perustamista työ- ja elinkeinoministeriölle (3.10.2023)

Etelä-Hämeen työllisyysalueen järjestämissuunnitelma ja vastuukuntasopimus Riihimäen kaupunginvaltuuston kokouksen 2.10.2023 liitteinä

Lisätiedot