Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Erämessujen toiminta jatkuu fuusion turvin

13.1.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Koe ja näe Matkailu Tapahtumat Viestintä ja markkinointi Ympäristö ja luonto

Kansainväliset Erämessut järjestetään 9.–12.6.2022, jolloin Erämessut täyttää 50-vuotta. Koronapandemia on tuonut tapahtuma-alalle paljon haasteita. Riihimäen Messut Oy sulautui vuoden alussa emoyhtiöönsä Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:hyn. Tämä fuusio, josta Riihimäen kaupungin hallitus päätti syyskuussa, takaa Erämessujen toiminnan. Erämessut tullaan järjestämään jatkossa jokavuotisena tapahtumana. Juhlavuoden tapahtuman suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kansainväliset Erämessut järjestetään kesäkuussa 2022. ”Koronatilanne on tällä hetkellä todella vakava”, toteaa messujohtaja Ninni Manninen. ”Syksyllä saatiin järjestettyä useita isoja messuja, kuten Helsingin
Kirjamessut ja Tampereen Kädentaidot-messut. Rokotekattavuus on Suomessa hyvä ja koronapassi on otettu käyttöön. Tällä hetkellä olemme hyvin toiveikkaita, että tapahtuma todella toteutuu kesäkuussa”, Manninen jatkaa.

Kesäkuussa on syytä juhlaan, sillä Kansainväliset Erämessut täyttää 50-vuotta. Harva tapahtuma saavuttaa näin korkean iän ja Erämessut onkin Suomen vanhin eräalantapahtuma.

Juhlavuutta lisää vielä se, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Erämessujen suojelijaksi. Ensimmäisten Erämessujen suojelija vuonna 1972 oli silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen.

Erämessut on perinteisesti järjestetty Riihimäellä joka toinen vuosi. Koronan vuoksi tapahtumaa on jouduttu siirtämään jo kolme kertaa. Eräalan harrastajamäärät ja tuotteiden myynti ovat koronan aikana
nousseet hurjasti. Asiakkaat ovat toivoneet Erämessujen järjestämistä joka vuosi.

”Messut uudistuvat vuosittain. Jatkossa tulemme toteuttamaan vuosittaisia teemoja ja uusia teema-alueita. Juhlavuotena teemamme on vastuullisuus metsästyksessä, kalastuksessa ja retkeilyssä”, kertoo Manninen.

Riihimäen kaupungilla, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:llä ja Riihimäen Messuilla oli yhteinen tahtotila siitä, että Kansainväliset Erämessut pystytään jatkossakin järjestämään Riihimäellä.

”Erämessut on tärkeä osa Riihimäen tapahtumatoimintaa. Haluamme fuusiolla turvata Erämessujen jatkon ja kehityksen”, kertoo Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mika Herpiö. Herpiö toimi myös pitkään Riihimäen Messujen hallituksen puheenjohtajana.

”Asiakkaille päin fuusio ei juuri näy”, täydentää Manninen. ”Messutiimi on pysynyt samana, kuten myös yhteinen tavoitteemme – tehdä edelleen Suomen parhaat erämessut kävijöille ja näytteilleasettajille”.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii juhlavuoden Erämessujen suojelijana.