Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ehdota Riihimäen asuntomessualueelle nimeä

9.1.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Vaikuta ja tutustu Asukasluku Asuminen Asuntomessut Kaavoitus

Havainnekuva, jossa matalia pienkerrostaloja kävelytien molemmin puolin. Muutamia ihmisiä kävelemässä ja pyöräilemässä tiellä. Keväinen sää, etualalla kahdessa koivussa vaaleanvihreät lehdet.
Havainnekuva Kokonharjun tulevasta asuinalueesta. Havainnekuva ilmentää, millaista luonnetta alueelle tavoitellaan. Kuva: Lundén Architecture Company

Riihimäen kaupunki haastaa kaikki kaupunkilaiset ja kaikki Suomen asuntomessuista kiinnostuneet ideoimaan nimen Riihimäen uudelle asuinalueelle, jossa aiotaan järjestää vuonna 2027 asuntomessut. Parhaat ehdotukset palkitaan sisäänpääsylipuilla Riihimäellä kesällä 2027 pidettäville asuntomessuille.

Jätä ideasi uuden alueen nimeksi tällä kyselylomakkeella!

Kilpailun tausta

Riihimäen kaupunki aikoo järjestää asuntomessut kesällä 2027 yhdessä Suomen Asuntomessujen kanssa. Kaupungin ja messuorganisaation tavoitteena on allekirjoittaa viimeistään kesäkuussa 2024 yhteistoimintasopimus, jossa sovitaan messuhankkeen yhteistyöstä, kustannuksista, vastuista ja velvollisuuksista.

Uusi alue sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Riihimäen rautatieasemalta koilliseen. Alue kuuluu Kokon kaupunginosaan, jonne valmistellaan Kokonmäki nimeä kantavaa asemakaavaa. Kokko viittaa vuonna 1788 Karan kartanosta erotettuun torppaan.

Uusi asuinalue rajautuu idässä Metsäkorven asuinalueeseen ja Hausjärven kuntarajaan. Lännessä ja lounaassa aluetta rajaa hajanainen Kokon pientaloasutus. Alue on tällä hetkellä rakentamaton ja pääosin metsäinen. Suuri osa alueesta on koivu- ja mäntyvaltaista kangasmetsää.  Aluetta leimaa paikoin jyrkästikin polveileva maasto. Lisäksi alueelta löytyy muutamia tärkeitä suopainanteita.

Uuden asuinalueen läheisyydessä sijaitsee varuskunnan kuntorata/hiihtolatu ja Hatlamminsuon luontopolku pitkospuineen. Hatlamminsuo on Riihimäen arvokkain yksittäinen luontokohde.

Tarkemmat kilpailuohjeet

Keksi Riihimäen uudelle asuinalueelle suomenkielinen nimi, joka parhaiten kuvaa alueen arkea, luontoa ja elämää. Ehdotettavan nimen on oltava tarkoituksenmukainen, helppokäyttöinen, houkutteleva ja alueesta positiivisia mielikuvia luova. Ehdotettavan nimen tulee tukea kaupungin RakasRiksu20235 -strategiaa ja brändiä sekä oltava asiallinen, selkeä ja ymmärrettävä.

Nimikilpailun kautta valikoituva nimi on esillä poikkeuksellisen paljon vuoden 2027 asuntomessujen seurauksena. Nimiehdotuksia voidaan hyödyntää myös muita alueen nimiä mietittäessä.

Kilpailuaika on 9.–26.1.2024.

Nimistötoimikunta tutustuu kaikkiin nimikilpailun ehdotuksiin ja antaa niistä oman suosituksena valintaraadille, johon kuuluvat kaupunginjohtaja Jouni Eho, elinvoimajohtaja Mika Herpiö, projektipäällikkö Riikka Uusikulku, kaavoituspäällikkö Niina Matkala, viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen ja nimistötoimikunnan puheenjohtaja Sirkka Tuominen. Nimikilpailun voittajat ovat selvillä helmikuussa 2024.

Riihimäen kaupunki varaa itselleen oikeuden tehdä ehdotetuista nimistä johdannaisia ja käyttää tai olla käyttämättä palkittuja nimiä.

Nimikilpailu toteutetaan sekä sähköisenä että paperisena kyselynä. Sähköiseen kyselyyn voit vastata kaupungin verkkosivuilla. Halutessasi voit jättää ehdotuksesi myös Tietotuvassa (Eteläinen Asemakatu 2, 1. krs.) sen aukioloaikoina. Nimiehdotuksen voi tehdä joko omalla nimellään tai nimettömästi.

Nimikilpailun voittaja saa palkinnoksi kahden hengen lippupaketin kesän 2027 asuntomessuille. Voittajan lisäksi kaikkien nimellään ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan lippupaketteja.

Lisätiedot