Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Autojen määrä Riihimäellä kääntyi laskuun

6.7.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Ympäristö ja luonto Joukkoliikenne Kestävä kehitys

Etualalla tyhjä liikenneympyrä, taka-alalla autoja parkissa Riihimäen juna-asemalla. Kuva otettu kesäisessä säässä.
Kuva: Kaisa Takala

Riihimäelle rekisteröityjen henkilöautojen määrä on kääntynyt laskuun ensimmäistä kertaa sitten vuodesta 2000 jatkuneen seurannan. Autojen määrä oli 85 kappaletta pienempi vuonna 2022 kuin vuonna 2021. Yhtä merkittävää tekijää autojen vähenemiselle ei ole mahdollista osoittaa. Syitä on todennäköisesti useita.

Riihimäki on tiivis kaupunki, jossa 94 prosenttia kaupunkilaisista asuu kolmen kilometrin säteellä rautatieasemasta. Tämän vuoksi asiointimatkat ovat lyhyitä ja arki ilman autoa on Riihimäellä mahdollista.

Paikallisliikenteen suosio on kasvussa

Paikallisliikenteen käyttäjämäärät ovat kasvaneet ennätyslukemiin ja kutsuliikenteen R-kyyti on löytänyt asiakkaita erittäin hyvin. Paikallisliikenteessä tehtiin vuonna 2022 ennätykselliset 219 000 matkaa. Yhtä paljon on matkustettu viimeksi 35 vuotta sitten.

Kaupunkipyörien ja sähköpotkulautojen vuokrausmahdollisuus voi olla myös yksi tekijä autojen määrän vähenemiselle.

Tarkemmat tiedot autojen määrän kehityksestä ja muista ympäristön kannalta merkityksellisistä tapahtumista voit lukea Riihimäen kaupungin vuoden 2022 ympäristöraportista. Raportti löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Lisätiedot

Kaupungin ympäristöjärjestelmätyön koordinointi, raportointi ja ympäristökoulutus, kiertotalous- ja resurssiviisaustyö, sidosryhmäyhteistyö ja ympäristöviestintä