Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Atle Defence Technologies Oy sijoittuu Riihimäelle: kaupunki vahvistaa asemaansa puolustusteknologian keskuksena

26.6.2024 Tiedotteet Työskentele ja yritä Define Elinvoima Kaupunginjohtaja Yrittäminen

Viisi miestä seisoo iloisesti hymyillen Define-taustan edessä.
MaanpuolustusAreena-tapahtumassa (vas.) Yuri Kuzik, Adivsera, Andreas von Koskull Atle Defence, Aarno Yrjö-Koskinen RTOY:n hallituksen puheenjohtaja, Teemu Seppälä ja Samuel Koivisto (RTOY). Kuva: Juho Haavisto.

Atle Defence Technologies on sijoittunut Riihimäelle ja hakee kasvua kaupungin käynnistämän Define-ekosysteemin kautta (Defence Innovation Network Finland).

Atle Defence Technologies on puolustusalan alkuvaiheen startup-yritys, joka on erikoistunut innovatiivisiin puolustusalan koulutusratkaisuihin. Yritys vakuuttui kaupungin tarjoamasta tuesta yrityksen perustamisessa.

”Osallistuimme kesäkuun alussa MaanpuolustusAreenaan, jossa vaikutuimme saamistamme kontakteista niin pääomasijoittajiin, loppuasiakkaisiin kuin kumppaniverkostoihin. Kaupungin aloitteellisuus ja kansainvälisen tason verkostoitumistyö teki sijoittautumispäätöksestä helpon,” toteaa Atle Defence Technologies Oy:n toimitusjohtaja Andreas von Koskull.

Riihimäki panostaa vahvasti kaksikäyttö- ja puolustussektoriin ja tarjoaa vankan perustan puolustusteknologian kehittämiselle. Riihimäki on tunnettu Suomen Puolustusvoimien erikoisyksiköistä, alan johtavista yrityksistä kuten Sako ja Millog sekä robotiikkaan erikoistuneesta Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK). Tämä luo erinomaiset edellytykset puolustusalan innovaatioille ja kasvulle.

Startup-yritysten, Suomen Puolustusvoimien ja HAMKin yhteistyön edistäminen on kaupungille tärkeää. Yhteistoiminta, jota Riihimäen kaupunki orkesteroi, luo synergiaa ja innovaatioita, jotka vahvistavat Suomen puolustuskykyä ja teknologista etumatkaa. Vuoden alusta käynnistynyt Define-verkosto tarjoaa yrityksille tilaisuuksia, tapahtumia ja verkostoja kasvun tueksi.

Riihimäen kaupungin teknologia- ja innovaatiojohtaja Teemu Seppälä kommentoi:

“On erittäin tärkeää kehittää puolustus- ja kaksoiskäyttöteollisuuden osaamiskeskusta Riihimäelle. Tämä vahvistaa paikallista elinkeinoelämää ja parantaa kansallista turvallisuutta sekä teknologista edelläkävijyyttä. Olemme iloisia siitä, että Atlen kaltaiset yritykset ovat oivaltaneet tarjoamamme ja luottavat palvelukykyymme. Toivotamme Atlen lämpimästi tervetulleeksi osaksi ekosysteemiämme.”

Atle Defence Technologiesin toimitusjohtaja Andreas von Koskull lisää:

“Olemme kiitollisia Riihimäen kaupungille saamastamme tuesta. Olemme sitoutuneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön kaupungin ja Define-verkoston kanssa. Tämä kumppanuus auttaa meitä kehittämään innovatiivisia puolustusteknologioita, jotka vastaavat nykyisiin ja tuleviin haasteisiin.”

Atle Defence Technologies on vuonna 2023 perustettu puolustusalan start-up, joka kehittää uuden sukupolven simulaatioratkaisuja puolustusvoimille. Yhtiön ovat perustaneet pelialan veteraanit Hannu Saarinen ja Andreas von Koskull sekä pankki- ja simulaatioratkaisuja kehittänyt Matti Lindroth. Tietoa yhtiön ensimmäisestä tuotteesta julkaistaan syksyllä 2024.

Definen verkkosivut

Atle Defence LinkedInissä

Kaupunginjohtajan blogi 26.6.2024: Riihimäen profiili kansainvälisenä innovaatio- ja teknologiakeskittymänä on nosteessa

Lisätietoja

Andreas von Koskull
Toimitusjohtaja
p. 040 833 6623
andreas@atledefence.fi

Teemu Seppälä
Teknologia- ja innovaatiojohtaja
p. 050 374 4589
teemu.seppala@riihimaki.fi