Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Aino-Maija Metsola – Kankaita, kuvituksia ja teoksia 13.4.–15.9.2024 Museokeskus Riemussa

14.4.2024 Tiedotteet

Aino-Maija Metsolan suunnittelema värikäs kangas, jossa muun muassa värikkäitä kukkia.
Aino-Maija Metsola, Juhannustaika, 2007. Kuva: Georgi Eremenko

Aino-Maija Metsolan (s. 1983) yksityisnäyttely Riihimäen taidemuseossa (Museokeskus Riemu)  on laaja läpileikkaus monipuolisen suunnittelijan, kuvittajan ja taiteilijan tuotannosta. Metsola tunnetaan lukuisista painokangaskuvioistaan, mutta näiden ohella näyttely nostaa kattavasti esiin luonnoksia, kuosien originaaleja, kuvituksia sekä taideteoksia.

Aino-Maija Metsola asuu ja työskentelee Helsingissä Suomenlinnassa. Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2008 valmistunut Metsola on suunnitellut yli sata kuviota Marimekon kankaisiin, vaatteisiin, astioihin ja sisustustuotteisiin aina vuodesta 2006 lähtien. Hänen tunnetuimpiin töihinsä lukeutuvat kuosit Jurmo, Juhannustaika, Napakettu ja Ilves sekä Sääpäiväkirja-kokonaisuus. Lisäksi Metsola on luonut kuoseja muun muassa Aarikan kevään 2024 mallistoon.

Metsola on kuvittanut useita suomalaisia ja ulkomaisia lastenkirjoja, kuten kustantamo Wide Eyed Editionsin julkaiseman ja useille mantereille levinneen Learning Garden -kirjasarjan. Hän on luonut myös kansitaidetta muun muassa Virginia Woolfin teosten uusintapainoksiin (2016–2022), joiden kuvituksesta hän vastaanotti vuonna 2017 Victoria & Albert Museumin myöntämän V&A Illustration Award -palkinnon. Metsolan kuosit, kuvitukset ja maalaukset ovat olleet esillä laajasti niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Nyt nähtävä kokonaisuus jatkaa Riihimäen taidemuseon näyttelyiden sarjaa, joka keskittyy taiteen, kuosisuunnittelun ja muotoilun yhtymäkohtiin sekä niiden väliseen vuoropuheluun.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Kuvittajat ry.

Aino-Maija Metsolan taiteilijatapaaminen Museoiden yönä perjantaina 17.5.2024 klo 18 Riihimäen taidemuseossa (Museokeskus Riemu).