Oma pää oma lakki – Riihimäen lukiosta löydät suuntasi

Riihimäen lukio on nuorekas, vaikka opetusta on annettu jo yli 110 vuotta. Monipuolisessa lukiossamme voit valita kursseja laajasta valikoimasta ja perehtyä tähtitieteeseen tai ryhtyä yrittäjäksi. Voit suorittaa taito- ja taideaineita lähes yhtä paljon kuin erikoislukioissa, lukea useita eri kieliä ja ottaa osaa kansainvälisiin projekteihin. Meillä on mahdollista opiskella myös robotiikkaa ja teatteri-ilmaisua. Riihimäen lukion laaja tukiverkko ohjaa sinua jatko-opinnoissa, oppimisessa sekä arkielämän haasteissa. Lukiomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. Täältä löydät ystävät, yhteydet maailmalle sekä eväät tulevaisuuteen. Päivälukion yhteydessä toimii myös aikuislukio.

Tietopaketti uusille ykkösille

Riihimäen lukioon on hyväksytty 170 uutta opiskelijaa ja heille on koottu tietopaketti, josta löytyy helposti hyödyllistä tietoa.  Uusien ykkösten info.
Muista ottaa opiskelupaikka vastaan sähköisesti viimeistään 25.6.2020!

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote syksyn yo-kokelaille

YTL on julkaissut tiedotteen syksyn ylioppilaskokelaille. Tiedote sisältää keskeisimmät asiat, jotka koskevat ylioppilastutkintoa. Jokaisen syksyn kokelaan on syytä tutustua niihin huolellisesti. Pääset lukemaan sen täältä.

Riihimäen lukion lakkiaiset  29.8.2020

Riihimäen lukio ja aikuislukion lakkiaiset siirtyvät suositusten mukaan pidettäväksi syksyllä. Uusia ylioppilaita juhlistetaan Istuinkiven hallilla lauantaina 29.8.2020 klo 10.00 alkavassa lakkiaisjuhlassa. Lukion päättötodistukset ja ylioppilastutkintotodistukset jaetaan keväällä valmistuville toukokuun lopussa, jolloin abiturientit voivat hakea todistuksensa lukiolta myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Nouto tapahtuu turvallisuus huomioiden porrastetusti pienissä ryhmissä. Todistusten noutamisesta tiedotetaan abiturientteja Wilman kautta.

Elokuun lakkiaisjuhliin ilmoittaudutaan Wilman kautta jo toukokuussa, sillä valmistuvilla ei enää elokuussa ole Wilmaa käytössään.

Toisen asteen koulutuksen järjestäjien edustajat suosittelevat oppilaitoksille lakkiaisten siirtämistä syksyyn. Tähän on syynä vallitsevan koronaviruksen leviämiseen liittyvät kokoontumisrajoitukset. Lakkiaisten ajankohta riippuu kuitenkin koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten hellittämisestä. Jos lakkiaisia ei pystytä järjestämään elokuussa turvallisesti, kevään 2020 ylioppilaat kutsutaan perjantaina 4.12.2020 järjestettävään syksyn lakkiais- ja itsenäisyysjuhlaan.

Lisätietoja:
Rehtori Kari Jukarainen
040 330 4605
kari.jukarainen@riihimaki.fi

Riihimäen kansalaisopisto on myös nuorten opisto

Riihimäen kansalaisopisto on myös nuorten opisto ja siellä on suunniteltu lukiolaisille vaihtelevan mittaisia kursseja, joille ilmoittaudutaan verkossa. Ilmoittautuminen on auki koko lukuvuoden loppuun asti, joten voit ilmoittautua silloin kun haluat,  Kun suunnittelet ensi lukuvuoden lukujärjestystäsi ja aikatauluasi,mieti myös mahtuisiko sinne uusi harrastus. Liitteessä kurssien sisällöt, aikataulut ja hinnat: Opiston kurssitarjontaa nuorille