Riihimäen Pääsiäinen

Riihimäen kaupunki on päättänyt toistaiseksi perua yli 6 hengen tilaisuudet koronaviruksen vuoksi. Näin ollen myös Riihimäen Pääsiäisen perinteiset yleisötapahtumat ovat tänä vuonna tauolla. Kaupungissa on kuitenkin paljon muuta toimintaa pääsiäisen pyhinä.

Muistetaan kaikki suojautua virukselta ja ehkäistä sen leviämistä käsiä pesten, kotona sairastaen ja matkustamista välttäen. Aurinkoista kevättä kaikille!

Väriä ja iloa kaupunkiympäristöön tuovat kevään keltaiset kukkaistutukset ja värikkäät höyhenkoristeet, joita on tänä vuonna valmistettu normaalia enemmän.

Perheen pienimmille on luvassa pääsiäisen perinteinen musiikkileikkihetki Mimin ja Kukun seurassa, tällä kertaa verkon kautta suoratoistona toteutettuna. Myös musiikkiopiston pääsiäistervehdyksen pääsee kuulemaan verkon kautta.

Ulkoiluretkellä oman perheen kanssa voi etsiä eri kohteisiin piilotettuja pääsiäispupuja, pääsiäismunia ja kevätaurinkoja sekä ihastella muita pääsiäiskoristeluja. Seurakunnan ohjelmassa on verkkotapahtumien lisäksi ulkona tapahtuva vaeltava perhemessu. Mukavaa tekemistä on myös kaikissa museoissa, jotka ovat auki viikonloppuna sekä Galleria Tärinässä, jossa on lauantaina näyttelyn ohella pääsiäismyyjäiset.

Ohjelma v. 2021

 • Mimi ja Kuku ilahduttavat perheen pienempiä perinteisellä musiikkileikkihetkellä suoratoistona kaupungin Facebook-sivuilla lauantaina 3.4. klo 14. Ohjelma on katsottavissa sivuilla myöhemminkin.
 • Riihimäen taidemuseossa on pääsiäisen teemaan sopiva näyttely Taide ja henki, Pyhät kuvat – Teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista. Museo on auki la-su klo 11-17. Näyttelyssä on esillä useita uskonnollisia, henkisyyteen ja hengellisyyteen liittyviä aiheita 1900-luvun alun suomalaisilta taiteilijoilta sekä uskonnollista esineistöä ja mm. venäläisiä ikoneita 1800-luvulta.
 • Lasimuseo on avoinna pääsiäisenä la-su 3.-4.4. klo 10-17. Esillä on Tommi Toijan näyttely Metamorfooseja ja Lasismin juhlanäyttely Lasismi – puhaltaa henkiin.
 • Kaupunginmuseon piha-alueella on pääsiäiskorttinäyttely ja ulkokuistien ikkunat on koristeltu pääsiäisaihein. Museo on suljettu kokoelmatyön vuoksi, mutta kaupunginmuseon Saavumme Riihimäelle -näyttely on esillä taidemuseossa, joka on pääsiäisenä auki la-su 3.-4.4. klo 11-17.
 • Kirjaston ikkunat ja eteistila saavat pääsiäisaiheisen koristelun. Pääsiäisen ajaksi ehtii kirjastosta hakemaan etukäteen varattua lukemista torstaihin 1.4. klo 15 asti, muutoin kirjasto on suljettuna pääsiäisen ajan.
 • Musiikkiopiston Soivan Kevätkalenterin musiikkiluukkuja avautuu myös pääsiäisenä. Soivan kevätkalenterin voi katsoa opiston Facebook-sivuilla ja YouTube-kanavalla. Valtakadun toimipisteen ikkunat on koristeltu pääsiäisaihein.
 • Kansalaisopiston ja taidekoulun ikkunoissa voi myös nähdä pääsiäisaiheista koristelua.
 • Liikuntapalveluiden pupusuunnistus liikuttaa ihmisiä perhekunnittain. Ulkoilukohteisiin on piiloutunut 16 pääsiäispupua. Kuvavihjeet pupujen piilopaikoista löytyvät liikunta- ja hyvinvointikeskuksen Facebook-sivuilta päivittäin pe-ma 2.-5.4. Jokaisen pääsiäispupun takaa löytyy tehtävä tai runo. Ulkoillessa voi myös bongata pupunkorvaisia liikunnan työntekijöitä! Sellaisen tavatessaan voi kuvata ja julkaista somessa.
 • Riihimäen Teatterilla ja Riihimäen nuorisoteatterilla ja Kino Sammossa voi ihailla pääsiäisaiheisia näyteikkunoita.
 • Galleria Tärinässä on Riihimäen Kuvataiteilijoiden taidenäyttely ja pääsiäismyyjäiset la klo 12-16. Myyntipöydiltä löytyy runsaasti paikallisten taiteilijoiden tekemiä käsitöitä. Kaikki teokset ja tavarat ovat ostettavissa käteismaksulla. Galleriaan on aina vapaa sisäänpääsy.
 • Riihimäen seurakunnan tilaisuudet ovat seurattavissa nettiradion tai striimin kautta. Linkit löytyvät seurakunnan verkkosivuilta. Toisena pääsiäispäivänä 5.4. klo 10 järjestetään vaeltava perhemessu Kirkonmäellä.  Siinä messun eri osat toteutetaan kirkon ympäristössä rasteilla ulkona, ja ehtoolliselle mennään sisälle kirkkoon perhekunnittain.
 • Rautatienpuiston asukasyhdistys koristelee Maantien vartta ja Konduktöörinpolulle rakentuu pääsiäismunapolku edellisvuosien tapaan.

Tapahtumapaikat

Pysäköintipaikat kartalla

Lisätietoja

Anna Vesén
vastaava kulttuurituottaja
040 330 4701
Virastotalo Veturi, Eteläinen Asemakatu 4, A-rappu, 2 krs
anna.vesen(at)riihimaki.fi

etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 1 Kyllä 2 Ei 1