Hyppää sisältöön
Kuvassa käsi ojentaa omenan toiselle kädelle. Toisessa kädessä ruusutatuointi ja koruja.
Kuva: Juho Haavisto

Rakkausfestivaali Lempi

Lempi leiskuaa Riihimäellä 12.–14.8.2022!

Rakkausfestivaali Lempi on uusi, hauska ja rohkea kaupunkitapahtuma, joka on syntynyt Riihimäen valtakunnallisen tapahtumakilpailun tuloksena.

Lempin tapahtumajuliste

Festareiden ideana on mahdollistaa uusia kohtaamisia luomalla romanttisia ja herkullisia puitteita, jossa ihmiset tapaavat toisiaan. Tapahtumassa voi deittailla, kosia tai mennä jopa vihille!

Viikonlopun aikana Riihimäellä nautitaan upeista konserteista ja tanssimisesta, eläydytään rakkaustarinoihin sekä hellitään mieltä ja kehoa. Kulttuuririennot täydennetään hotellien, ravintoloiden ja katukeittiöiden antimilla.

Perjantaina 12.8. paritansseja tahdittaa tanssiorkesteri Weranta Granitin aukiolla. Tanssien jälkeen lavan räjäyttää Johanna Tohnin stand up show. Riihimäen Teatterissa esiintyvät Seela Sella ja Esko Roine. Aikuisten musiikkinukketeatteria nähdään Bar Bulldogissa, jossa esiintyvät nukketaiteilija Hannu Räisä ja laulaja-lauluntekijä Marko Haavisto. Lauantaina 13.8. Granitin pääkonsertissa soittavat rautalankaisia rakkaussäveliä hurmaavat Jani Forsman & Sleepwalkers. Ja elokuisen illan kruunaa ihana rakkauden lähettiläs Erin yhtyeineen.  Lemmen sanomaa viedään viikonloppuna myös hoivakoteihin, joissa esiintyy Janne Tulkki.

Elokuvarakkautta nähdään Kino Sammon näytöksissä, joissa on panostettu romantiikkaan ja erotiikkaan. Myös kirjastossa ja museoissa tunnelmoidaan rakkausteemassa. Vauhdikasta ja lemmekästä ohjelmaa on tarjolla lisäksi useissa kaupungin ravintoloissa.  Esimerkiksi perjantaina voi pogoilla Klamydian tahtiin Riutanharjulla ja lauantaina pääsee nostalgisiin tunnelmiin Freud Marx Engels & Jung Tribute Trion keikalla, jonka järjestää R35 Bar & Kitchen Asema-aukiolla.

Sunnuntaina 14.8. on hulinan vastapainoksi tarjolla pehmeitä ja sielukkaita kokemuksia kaupunginmuseon pihassa, jonne rakentuu idyllinen Rakkauspuisto. Tarjolla on joogaa, elämänviisautta ja rakkauspiknikkiä. Päivän aikana luennoivat muun muassa seksuaaliterapeutti Pauliina Flang ja onnellisuusprofessori Markku Ojanen.  Rakkauspuiston tapahtumarikas ohjelma päättyy yhteismeditaatioon. Sunnuntaina päivällä kuullaan myös valloittavan Diandran rakkauslauluja Riihimäen teatterin lavalla.

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Riihimäen kaupunki ja Magnum Live Oy. Tapahtumaa ovat tukeneet Hyria Koulutus Oy, Osuuskauppa Hämeenmaa, Etelä-Hämeen Osuuspankki, Riihimäen Kaukolämpö Oy ja Riihimäen Pieni Lelukauppa.

Festivaalin monipuolinen ja yllättävä ohjelma on nyt julkaistu! Voit tulostaa tai tallentaa sen tästä.

Ohjelma

 • Granitin aukiolla

  klo 15    Paritanssinopetusta senioreille, Tanssikoulu Lasikenkä. Tutustu viehkeän kosiotanssi rumban alkeisiin!

  klo 18    Paritanssinopetusta kaikille, Tanssikoulu Lasikenkä. Opi kosiotanssi rumban alkeet ja yllätä itsesikin!

  klo 19    Rusettitanssit, Tanssiorkesteri Weranta
  Tule oman parin kanssa tai löydä tanssipari onnettaren avulla.

  klo 21    Johanna Tohni stand up show − Keski-ikäisten seksitreffit. Räväkkä show parisuhteesta ja rakkauden ihmeellisistä ulottuvuuksista naurattaa ja itkettää.

  Kaikkiin Granitin aukion tapahtumiin on vapaa pääsy!

  Muualla kaupungissa

  klo 11–17    Riihimäen Taidemuseo: Näyttelyssä Lovelovelove (1969) ja muita Maija Isolan suunnittelemia kuoseja. Äänestä lempikuosiasi ja osallistut Marimekko-tuotepalkinnon arvontaan. Normaali sisäänpääsy.

  klo 10–18    Suomen Lasimuseo: Näyttelyt Heikki Orvola, Timo Sarpaneva, Aada Vainio ja Heikki Punkari. Museossa pääset kirjoittamaan pullopostia rakkaallesi. Normaali sisäänpääsy.

  klo 13 ja 17 Kahvila Feeniks: Uusia riihimäkeläisiä rakkauslauluja, Salka Orivuori.

  klo 16−19 Riihimäen Teatteri: Kirjoita rakkauskirje teatterilla. Hae teatterilta rakkauskirjeen ainekset tai kirjoita jo teatterilla, niin postitamme sen puolestasi Lempi-leimalla varustettuna.

  klo 17-19 Riihimäen Teatteri: Lempi-kuvauspiste. Kuvauta itsesi teatterin Kuiskaajan kabinetin kuvauspisteellä ja lähetä lempiviesti someen.

  klo 18.30   Riihimäen Nuorisoteatteri –Kino Sampo: Kuningas Lear. Shakespearen tunnettu klassikko uudistettuna 2020-luvulle! Mitä tapahtuu, kun rakkaus ja lempi vääristyy ja tilalle tulee Itsekkyys, juonittelu ja oman edun tavoittelu. Komedia, joka epäkorrektiudessaan ja härskiydessään saa katsojan punastumaan ja nauramaan elämän järjettömyydelle. Ohjaaja Juhana Rönnkvist. Liput 15 € / 12 €

  klo 18−21.30 Lempi-studio @ Juho Haavisto valokuvastudio: Ikuistakaa rakkautenne tai ystävyytenne valokuvaan! Nyt viimeinkin takan reunukselle tai työpöydän kulmalle asiallinen tai tunnelmallinen parisuhdekuva studiossa? Tai tule uusimaan tinder-kuvasi! Walk-in tai erillisellä varauksella. Kuvauksen hinta 25 €, sisältää yhden kuvan. Osoite Hämeenkatu 34.

  klo 19−21    Riihimäen Teatteri: Rakkauskirjeitä
  Seela Sellan ja Esko Roineen tähdittämässä näytelmässä käydään elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa kirjeenvaihtoa. Liput 29 €−35 €

  klo 19−20   Jolene Karaoke Bar: Dildobingo
  Bingo! Pelaa ja voita itsellesi viihdykettä makkariin. Vapaa pääsy

  klo 21–02   Riutanharjun tanssilava: Klamydia
  Koe ja näe kiihkeä punkrock-tunnelma. Muista hakea asianmukaiset suojaukset Granitin Amoreilta.  Liput 30 €

  klo 21–24   Riihimäen maauimala: Romanttinen yöuinti
  Nyt pääset kaverin kanssa luvallisesti fiilistelemään elokuun yötä altaassa pulikoiden. Normaali maauimalan sisäänpääsymaksu.

  klo 22–23   Bar Bulldog: Yksiö – Musiikkinukketeatteria aikuisille. Laulaja & lauluntekijä Marko Haavisto ja nukketeatteritaiteilija Hannu Räisä esiintyvät Kuninkaallisen nukketeatterin komediassa, jossa sukelletaan keski-ikäisen Raunon jämähtäneeseen sinkkuelämään.  Liput 5 €

  klo 22–02   Jolene Karaoke Bar: Sinkkudisko
  Nyt jos koskaan! Oiva tilaisuus parinhakuun. Liput 3 €

 • Granitin aukion päiväohjelma

  klo 12       Rakkausfestivaali Lempin lauantain ohjelma pärähtää käyntiin. Juontajina loistavat makeanmuikeat Sanna Saarela ja Seppo Lankinen.

  klo 12–15  Kimallepiste. Hae ihanat kasvoglitteröinnit avioliiton, parisuhteen, deitin tai ystävyyden kunniaksi. Maksuton.

  klo 12     Rakkauden glitteröinti. Kimallepisteellä voit glitteröidä avioliiton, parisuhteen, deitin tai ystävyyden.

  klo 12.15  Rakkauslauluja, Kamarikuoro Gaudete!

  klo 12.45  Lemmekkäitä tanssiesityksiä. Etelä-Hämeen Tanssiopisto: Ilta italialaisella aukiolla sekä Kansantanssiryhmä Pippurit

  klo 13.30  Lysistrate-näytelmä, Riihimäen Nuorisoteatteri. Maistiainen syksyn komediasta. Kun miehet riitelevät, naiset päättävät mennä rakkauslakkoon!

  klo 14      Lempi-deitti: Rakkautta ja lempeä ilmassa… Löytyykö se oikea? Rohkeiden sinkkujen leikkimielinen, mutta vakavasti otettava seuranhakuvisailu. Tule kannustamaan osallistujia ja jännittämään kaverin puolesta!

  klo 12-20  Naamat nätiksi ja sormet somiksi! Hyrian teltalla pääset kokeilemaan pieniä hemmotteluja mm. kynsihoitoja, pika-manikyyria, käsihierontaa, kasvomaalausta. Treffaa teltalla myös Pepper-robotti, jolta saat lemmenvinkkejä.

  klo 12-20  Oletko vapaa, varattu tai jotain siltä väliltä? Amorin avulla kerrot sen muillekin.

  Granitin aukion iltaohjelma

  Illan juontaa ilmiömäisen valovoimainen maestro Jukka Kuronen

  klo 17.30    Lemmenhuumaa! Jani Forsman & The Sleepwalkers hurmaavat lavalla. Tule keinumaan rautalankasointujen tahtiin.

  klo 18.30    Latinoenergiaa! Valoisan salin Grupo Luminoso tanssii päät pyörryksiin.

  klo 19         Anna mun rakastaa! Ihana Erin esiintyy yhtyeineen. Elokuun illan kuningatar nostattaa lemmen taivaisiin.

  klo 20         Baila baila! Grupo Luminoson naiset johdattavat festarikansan lattaridiscon tunnelmiin. Nämä kuviot oppii jokainen!

  Kaikkiin Granitin tapahtumiin on vapaa pääsy!

  Ohjelmaa muualla kaupungissa

  klo 10–14   Riihikoti: Ikimuistoisia rakkauslauluja. Janne Tulkki esiintyy hoivakodin asukkaille.

  klo 10–18   Suomen Lasimuseo: Näyttelyt Heikki Orvola, Timo Sarpaneva sekä Aada Vainio ja Heikki Punkari. Museossa pääset kirjoittamaan pullopostia rakkaallesi. Normaali sisäänpääsymaksu

  klo 10−17  Suomen Metsästysmuseo: Kansainvälisten Erämessujen 50-vuotisjuhlanäyttely, Erämessujen palkittuja trofeita sekä Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän Puistonäyttely. Eläinmaailman lempeä – opastettu kierros Suomen Metsästysmuseossa. Kierrokset klo 10.15 ja 11.30. Normaali sisäänpääsymaksu

  klo 11–17   Riihimäen Taidemuseo: Näyttelyssä Lovelovelove (1969) ja muita Maija Isolan  suunnittelemia kuoseja. Äänestä lempikuosiasi ja osallistut Marimekko tuotepalkinnon arvontaan. Klo 12.00 yleisöopastus, jossa kuullaan Maija Isolan rakkauksista ja intohimon kohteista. Normaali sisäänpääsymaksu

  klo 14         Kino Sampo: Kaunotar ja hirviö. Disneyn romanttinen animaatioelokuva, K12. Vapaa pääsy

  klo 15         Jolene Karaoke Bar: Rakkauslaulukaraoke. Laula ja lähetä terveisiä rakkaallesi.

  klo 16         Jolene Karaoke Bar: Speed Dating. Pikaihastuksia 18–25 –vuotiaille sinkuille. Ennakkoilmoittautumiset emmi.pikkarainen@tulikuuma.fi

  klo 18−21.30 Lempi-studio @ Juho Haavisto valokuvastudio: Ikuistakaa rakkautenne tai ystävyytenne valokuvaan! Nyt viimeinkin takan reunukselle tai työpöydän kulmalle asiallinen tai tunnelmallinen parisuhdekuva studiossa? Tai tule uusimaan tinder-kuvasi! Walk-in tai erillisellä varauksella. Kuvauksen hinta 25€, sisältää yhden kuvan. Osoite Hämeenkatu 34

  klo 19−01   Riutanharjun tanssilava: Tangokuningas Tomi Markkola & Kipinä esiintyy. Laitetaan poski poskea vasten lauantaitansseissa. Liput 20 €

  klo 20.15    R35 bar & kitchen: Freud Marx Engels & Jung Tribute Trio esiintyy. Kantria ja tarinointia kaupungin illassa. Ikärajaton ja maksuton terassikeikka.

  klo 20.30   Kino Sampo: Rakkautta ennen keskiyötä. Draamaelokuva romantikoille. Liput 7 €

  klo 22–02  Jolene Karaoke Bar: Kuumalle hiekalle-bileet! Juontajana Hunkseista tuttu Janne V. Illan aikana pidetään leikkimielisiä kisoja joista joku voittaa liput Sunny beachille! Sekä sinkkudisko. Uusi tilaisuus parinhakuun, jos perjantaina ei vielä lykästänyt.
  Liput 8 €

  klo 22.30    Kino Sampo: Sensuela. Teuvo Tulion ohjaama eroottinen melodraama, K18. Vapaa pääsy

   

 • Rakkauspuiston ohjelma

  Rakkauspuisto sijaitsee kaupunginmuseon piha-alueella, osoite Öllerinkatu 3. Sijainti

  Lempi-lavalla

  klo 8.30    Valoisa flowjooga. Oma joogamatto mukaan! Kirsi Helstelä, Valoisa Sali

  klo 10       Miniluento ja meditaatio: Lakshmi – rakkauden ja yltäkylläisyyden jumalatar, Kirsi Helstelä, Valoisa sali

  klo 11       Meditatiivista live-musiikkia, Hörhö

  klo 12       Luento: Arjen rakkaudelliset parisuhdeteot, parisuhdeasiantuntija Pauliina Flang

  klo 13.15  Leopardini Lempi ja Minä – Runoja rakkaudesta ja itsensä arvostavasta kohtaamisesta sekä rohkeudesta unelmoida, MemmuKoo

  klo 14       Luento: Yhteinen onni on parasta onnea, onnellisuusprofessori Markku Ojanen

  klo 15       Meditatiivista live-musiikkia, Hörhö

  klo 15.30  Runoesityksiä, Samuli Parosen Seura

  klo 16        Luento: Rakkausrohtoja lähiluonnosta, Anna Nyman

  klo 17        Välähdyksiä rakastumisesta ja rakastamisesta, pieniä tositarinoita Miramaisesti, Mira Erikson-Erkkilä

  klo 18        Rakastavan ystävällisyyden meditaatio ja mantra, Siiri Himberg

  Lempi-jurtassa

  klo 11         Rakkausmeditaatio pareille 45 min, Nenna Stenroos, Maaemon syli. Vapaa pääsy

  klo 12.45   Äänimaljarentoutus 45 min, Mikaela Holmberg. Liput 15 €

  klo 14        Lempi-päiväunet & meditaatiomusiikkia. Vapaa pääsy

  klo 15        Pariharjoitus: Hengitys ja meditaatio 45 min, Maria Lehtonen. Liput 10 € /pari

  klo 16        Kirjoitustyöpaja: Mitä vastaisit, jos kysyisin – Rakkauskirjeitä tuntemattomalle, Merja Könönen. Liput 7 €, sisältää kauniin kirjepaperin ja kuoren.

  klo 17        Lempi-päiväunet & meditaatiomusiikkia. Vapaa pääsy

  Muualla Rakkauspuistossa

  Piharakennuksessa Tarotpuoti ja Lemmen pop up-kahvila.

  Rakkauskirjeiden kierrätyspiste Lemmen pop up-kahvilassa. Kirjoita tai tuo jo valmis rakkauskirje tuntemattomalle. Vaihdossa saat itsellesi toisen kirjoittaman kirjeen ilahduttamaan päivääsi.

  Pihamaalla Monkey love -pop up-kahvila sekä paljon teemaan sopivia tuotemyyjiä sekä palveluntarjoajia mm. äänimaljahoitoja, meditaatioita, työpajoja.

  Rakkauspiknik
  Ota oma viltti & eväät mukaan, tai osta herkullista purtavaa alueen kahviloista ja nauti rakkausenergioista sekä pihan idyllisestä tunnelmasta.

  Kaupunginmuseossa Takamaasta kaupungiksi ja Vuoksen rannoilta Riihimäelle -perusnäyttelyt sekä Muistojen puistoja -kesänäyttely. Näyttelyihin on lisätty lempi- ja rakkausaiheita eri muodoissaan. Tule ja hoksaa lämpimät tunteet, niiden muodot tai kohteet, niin osallistut kahden hengen lempiherkutteluhetken arvontaan Bakery Buustinnassa. Museokaupasta voit ostaa myös suukkokortteja vuodelta 1940. Museoon normaalit pääsymaksut 6/3 €, myös museokortti käy. Klo 11.15 ja 15.15  pieni sydämellinen leikkihetki museon pihalla.

  Huomioithan että alueella ei ole auton pysäköinti mahdollisuutta!

  Muualla kaupungissa

  klo 10–14    Uranuskoti ja Kivari: Ikimuistoisia rakkauslauluja.
  Naapurikylän komistus Janne Tulkki esiintyy hoivakotien  asukkaille

  klo 10–18     Suomen Lasimuseo: Näyttelyt Heikki Orvola, Timo Sarpaneva sekä Aada Vainio ja Heikki Punkari. Museossa pääset kirjoittamaan pullopostia rakkaallesi.  Normaali sisäänpääsymaksu

  klo 11–17 Riihimäen Taidemuseo: Näyttelyssä Lovelovelove (1969) ja muita Maija Isolan suunnittelemia kuoseja. Normaali sisäänpääsymaksu

  klo 14     Magnum Live & Riihimäen teatteri: On hetki -konsertti. Ihastuttava Diandra tarjoilee suuria tunteita ja maailman kauneimpia rakkauslauluja. Liput 38,50 €

  klo 15    Riihimäen nuorisoteatteri: Kuningas Lear. Shakespearen tunnettu klassikko uudistettuna 2020-luvulle! Mitä tapahtuu, kun rakkaus ja lempi vääristyy ja tilalle tulee itsekkyys, juonittelu ja oman edun tavoittelu. Komedia, joka epäkorrektiudessaan ja härskiydessään saa katsojan punastumaan ja nauramaan elämän järjettömyydelle. Ohjaaja Juhana Rönnkvist. Liput 15 € / 12 €

  klo 19     Kino Sampo: In the mood for love. Romanttinen draamaelokuva päättää rakkausfestivaalin lemmekkäisiin tunnelmiin. Liput 7 €

Lisätietoja

layout_contacts

layout_contacts