Hyppää sisältöön
Kuvassa käsi ojentaa omenan toiselle kädelle. Toisessa kädessä ruusutatuointi ja koruja.
Kuva: Juho Haavisto

Rakkausfestivaali Lempi

Lempi leiskuaa Riihimäellä 12.–14.8.2022!

Lempi on uusi, hauska ja rohkea kaupunkitapahtuma, joka on syntynyt Riihimäen valtakunnallisen tapahtumakilpailun tuloksena. Perjantaina 12.8. ja lauantaina 13.8. ilotellaan isosti  ympäri Riihimäkeä, kun Lempi-festarit valloittavat koko kaupungin. Rakkauden lähettiläinä hurmaava Jani & Sleepwalkers ja ihana Erin tunnelmoivat lauantaina Granitin aukiolla. Keikalle on vapaa pääsy.

Festarit mahdollistavat uusia kohtaamisia luomalla romanttisia ja herkullisia puitteita, jossa ihmiset tapaavat toisiaan.

Viikonlopun aikana Riihimäellä nautitaan upeista konserteista ja tanssimisesta, eläydytään rakkaustarinoihin sekä hellitään mieltä ja kehoa. Kulttuuririennot kruunataan hotellien, ravintoloiden ja katukeittiöiden antimilla.

Rakkaussäveliä viedään myös hoivakoteihin, joissa esiintyy Janne Tulkki. Lavoilla kuullaan ja nähdään myös paljon upeaa paikallista osaamista: kuoroja, runo- ja tanssiryhmiä. Paritansseja tahdittavat tanssiorkesteri Weranta ja sinkkudiskossa puolestaan mainiot DJ:t. Teatterin lavalla nähdään Seela Sella ja Esko Roine. Myös elokuvissa, kirjastossa ja museoissa tunnelmoidaan rakkaushuumassa.

Perjantaina ja lauantaina on siis tiedossa vauhdikasta menoa Granitin aukiolla, kaupungin ravintoloissa ja lisäksi myös Riutanharjulla. Sunnuntaina on vastapainoksi tarjolla pehmeitä ja sielukkaita kokemuksia kaupunginmuseon pihassa, jonne rakentuu idyllinen Rakkauspuisto. Tarjolla on muun muassa joogaa, elämänviisautta ja rakkauspiknikkiä. Rakkauspuiston tapahtumarikas ohjelma päättyy Happy End – Just Love -yhteismeditaatioon. Sunnuntaina päivällä kuullaan myös valloittavan Diandran rakkauslauluja teatterin lavalla. Liput konserttiin täältä.

Festivaalin monipuolinen ja yllättävä ohjelma paljastuu kokonaisuudessaan kesän aikana. Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Riihimäen kaupunki ja Magnum Live Oy.