Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailu

Riihimäen Asemanpuiston alueella sijaitsevan Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailun voittajaksi valittiin kilpailuehdotus ”quattro”, jonka toteuttivat yhteistyössä NCC Rakennus Oy ja Arkkitehtipalvelu Oy. Kilpailuehdotus ”quattro” voitti myös yleisöäänestyksen, 140:llä äänellä annetuista 207:stä.

 

Voittajan julkistustilaisuuden tallenne on katsottavissa Riihimäen kaupungin YouTube-kanavalla:

 

Kilpailun arviointiryhmän arviointipöytäkirja:

 

Tutustu kilpailuehdotuksiin:

Kilpailuehdotus ”quattro” – Lataa ja katso esittely
Kilpailuehdotus ”RIXUN HEXAT” – Lataa ja katso esittely

Kilpailualue_ilmakuva_Peukaloinen
Tonttienluovutukilpailun kilpailualue

Suunnittelukilpailu arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakentajille ja rakennuttajille

Kilpailutekniset tiedot

Kilpailu alkoi: ti 15.9.2020.
Kilpailu päättyi: pe 4.12.2020 klo 12.00.

Avaus- ja kilpailuohjelman esittelytilaisuus järjestettiin Riihimäen Kalevantalon auditoriossa 14.9. klo 15.00. Tilaisuuden tallenne löytyy Riihimäen kaupungin YouTube –kanavalta.

Kilpailuohjelmaan liittyvät täydennykset, korjaukset, lisäohjeet ja muut mahdolliset asiat julkaistiin ainoastaan kilpailun verkkosivuilla.

Kilpailun tavoitteena oli määrittää laatutaso Asemanpuiston alueen korkeatasoiselle suunnittelulle ja toteutukselle. Kilpailuun osallistuvien ryhmien tehtävänä oli suunnitella Peukaloisen korttelin kilpailualueen rakennukset ja toiminnot. Ryhmät voivat halutessaan laatia myös karkean yleissuunnitelman kilpailun viitealueelle Kottaraispuiston ympäristössä.

Suunnitelman perusteella Peukaloisen korttelin alueelle laaditaan asemakaavan muutos. Kilpailualueen suunnittelun lähtökohtana oli rakennusliike-suunnittelutoimisto -yhteistyö. Voittaneen ryhmän rakentajakumppani saa palkintona uuteen asemakaavaan merkittävien tonttien lunastusoikeuden.

Kilpailun sihteerin yhteystiedot

Elisa Lintukangas
elisa.lintukangas(at)riihimaki.fi

Kysymyksiä ja vastauksia

Kilpailuohjelmaa koskevat kysymykset tuli toimittaa kilpailuohjelmassa ja tällä verkkosivulla annetun ohjeistuksen mukaisesti.

Määräaikaan 15.10.2020 mennessä saapuneet kysymykset ja niihin annetut vastaukset:

  1. Kysymys: Mikä on rakennusoikeuden hinta?

Vastaus: Rakennusoikeuden hintataso on haarukassa 170-230 €/k-m2. Hintatasoon vaikuttavat useat hintakriteerit. Esimerkiksi alueelle toteutettava rakenteellinen pysäköinti vaikuttaa hintaan laskevasti.

  1. Kysymys: Puoltaako kaupunki ARAn pitkää korkotukilainaa?

Vastaus:. Kaupunki puoltaa ARAn pitkää korkotukilainaa, mikäli Valtion korkotukilainalle asettamat edellytykset täyttyvät

  1. Kysymys: Onko Riihimäen Peukaloisen korttelin tontinluovutuskilpailun alueelta mahdollista saada tarkempaa meluselvitystä, josta näkisi mahdollisuuden suunnata asuntoja/parvekkeita radan suuntaan, tai pohjatutkimusta, josta selviäisi kohteen perustusolosuhteet ja tärinän vaikutukset.

Vastaus: Peukaloisen korttelin osalta liikennemeluselvitystä, tärinä- ja runkomeluselvitystä ei ole vielä tehty, mutta ne pyritään laatimaan vuoden loppuun mennessä.

Pohjoisen Rautatienkadun varrelta 500 metrin etäisyydellä on laadittu vuonna 2009 liikennemeluselvitys sekä tärinä- ja runkomeluselvitys asuinkerrostalokorttelin rakentamista varten. Linkit selvityksiin:

Keski-Suokylä meluselvitys

Keski-Suokylä tärinä- ja runkomeluselvitys

Koko kaupungin liikennemeluselvitys on laadittu viime vuonna.

 

Asemanpuisto -palkki

#ElämäOnLähellä #UusiRiksu #Asemanpuisto

Tervetuloa mukaan hyödyntämään uniikkeja mahdollisuuksia Asemanpuistossa!

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0