Hyppää sisältöön

Taiteen perusopetus aikuisille

Aikuisten taiteen perusopetuksen käsityöryhmä on täynnä, mutta kuvataiteen ryhmässä on tilaa. Ilmoittaudu täällä! Taidekoulun toimisto puh. 040 330 4657

Tämä opintokokonaisuus on tarkoitettu sinulle, joka

  • olet kiinnostunut aloittamaan monipuoliset taiteen perusopetuksen opinnot kuvataiteissa tai käsityössä
  • olet aiemmin harrastanut kuvataiteita tai käsitöitä, mutta haluaisit vielä syventää tietojasi ja taitojasi
  • kaipaat uusia ideoita ja taitoja omaan työhösi
  • olet myöhemmin hakeutumassa alan jatkokoulutukseen.

Taiteen perusopetuksen opinnot aikuisille on jaettu periodeihin, ja niitä opettavat eri alojen opettajat. Opettajamme ovat osaavia taiteen ja käsityön ammattilaisia, joilla on vuosien kokemus opettamisesta. Neljän vuoden aikana suoritettaviin opintoihin kuuluu eri tekniikoihin ja materiaaleihin tutustumista. Lukukausimaksu kattaa opetuksen, mutta materiaalit opiskelija maksaa pääsääntöisesti itse. Yksi ryhmä opiskelee neljä vuotta yhdessä ja heidän valmistuttua aloittaa uusi ryhmä. Koulutukseen hakeutuvilta toivotaan sitoutumista säännölliseen neljän vuoden opiskeluun.

Aikuisten taiteen perusopetus noudattaa valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. Tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet ymmärtää ja tulkita visuaalisia ilmiöitä ympäristössä ja eri kulttuureissa, sekä soveltaa oppimaansa elämän eri alueilla. Opetus antaa valmiudet myös hakeutua jatko-opintoihin eri kulttuurin aloille. Taiteenalan yleisen oppimäärän opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia taiteen ja käsityön tekemiseen ja kokemiseen. Päättötodistuksen saadakseen oppilaan on suoritettava hyväksytysti 500 oppituntia.

Lukujärjestys 2021-2022 (kohdassa Opintovuosi ja lukukausimaksut)

Lukukausimaksu 2021–2022

140,00 € /lukukausi

Lukukausimaksu kattaa opetuksen. Materiaalit opiskelija hankkii pääsääntöisesti itse. Aikuisten taiteen perusopetukseen ei ole mahdollista saada alennuksia, mutta voit hakea vapaaoppilaspaikkaa.