Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Taiteen perusopetus aikuisille

Tämä opintokokonaisuus on tarkoitettu sinulle, joka

  • olet kiinnostunut aloittamaan monipuoliset taiteen perusopetuksen opinnot kuvataiteissa tai käsityössä
  • olet aiemmin harrastanut kuvataiteita tai käsitöitä, mutta haluaisit vielä syventää tietojasi ja taitojasi
  • kaipaat uusia ideoita ja taitoja omaan työhösi
  • olet myöhemmin hakeutumassa alan jatkokoulutukseen.

Taiteen perusopetuksen opinnot aikuisille on jaettu periodeihin, ja niitä opettavat eri alojen opettajat. Opettajamme ovat osaavia taiteen ja käsityön ammattilaisia, joilla on vuosien kokemus opettamisesta. Neljän vuoden aikana suoritettaviin opintoihin kuuluu eri tekniikoihin ja materiaaleihin tutustumista. Yksi ryhmä opiskelee neljä vuotta yhdessä ja heidän valmistuttuaan aloittaa uusi ryhmä. Tällä hetkellä käynnissä olevat opinnot ovat alkaneet lukuvuodesta 2020-2021. Opintoihin hakeutuvilta toivotaan sitoutumista säännölliseen neljän vuoden opiskeluun.

Aikuisten taiteen perusopetus noudattaa valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. Tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet ymmärtää ja tulkita visuaalisia ilmiöitä ympäristössä ja eri kulttuureissa, sekä soveltaa oppimaansa elämän eri alueilla. Opetus antaa valmiudet myös hakeutua jatko-opintoihin eri kulttuurin aloille. Taiteenalan laajan oppimäärän opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia taiteen ja käsityön tekemiseen ja kokemiseen. Päättötodistuksen saadakseen oppilaan on suoritettava hyväksytysti 500 oppituntia.

Lukukausimaksu 2023–2024

161,00 € /lukukausi

Lukukausimaksu kattaa opetuksen. Aikuisten lukukausimaksuihin lisätään materiaalikulut käytettyjen materiaalien mukaan. Aikuisten taiteen perusopetukseen ei ole mahdollista saada alennuksia, mutta voit hakea vapaaoppilaspaikkaa.