Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuva: Anja Koivunurmi-Niemelä

Niityt

Alueella kukkivat luonnonniityt loistavat eri väreissä vuodenaikojen mukaan. Alkukesästä kukkii violetti maahumala, joka suikertaa jopa metrin pituisten rönsyjen avulla. Keltaista väriä tuo peltokanankaali.

Kesällä niityllä kukkivat metrin korkeuteen kurkottavat heinät: nurmirölli, puntarpää, niittylauha ja niittynurmikka. Heinien seasta erottuvat violetti pelto-ohdake, valkoinen peltosaunio, violetti harakankello ja hiirenvirna. Värien kirjoa lisäävät puna-apila ja keltaiset niittynätkelmät. Kukkien tuoksuun tuovat oman huumaavan lisänsä mesiangervo ja lehtovirmajuuri.

Kosteikossa kasvaa myös näyttävä kurjenmiekka eli tarkemmin keltakurjenmiekkaa. Nimi tulee miekkamaisista lehdistä. Sitä on istutettu värittämään kosteikkoa. Kukinta ajoittuu kesäkuulle ja se on yleinen Etelä-Suomessa. Kurjenmiekka kasvaa luonnossa rehevien vesistöjen matalassa vedessä ja tervaleppäkorvissa. Monia lajeja viljellään koristekasveina. Suvun kukkien tieteellinen nimi Iris tulee kreikan sateenkaarta tarkoittavasta sanasta.