Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Jakokaappi johon maalattu vaaleanpunainen pantteri

Katutaide

Rii­hi­mä­ke­läi­set vä­rit­ti­vät kau­pun­ki­ti­laa ka­tu­tai­teel­la

Riihimäen keskustan alueella sijaitsevia jakokaappeja on maalattu Boxit-katutaideprojektissa kesällä 2021. Projektilla haluttiin osallistaa eri-ikäisiä kaupunkilaisia Riihimäen katukuvan värittämiseen ja tuoda esille katutaiteen monimuotoisuutta. Projektin toteutuksesta vastasivat yhteistyössä Riihimäen kaupungin kulttuuripalvelut, Canstore ja Caruna.

Boxit-projektin teoshakuun osallistuminen oli avointa kaikille. Maalausaihe ja tekniikka oli vapaa, hyvä idea oli tärkein! Hienoja teosehdotuksia saatiin kaikkiaan 96 ja niistä valittiin tässä vaiheessa toteutettavaksi 38. Projekti tarjosi tekijöille maalausopastusta sekä teoksiin sopivat maalaustarvikkeet, jotka toimitti Canstore. Maalaustyöstä tehtiin sopimus ja työstä maksettiin palkkio.

Värikkäät jakokaapit ovat saaneet ihastuneen vastaanoton. Kaupunkilaiset  ovat ylpeitä oman kaupungin taitavista maalaajista. Projekti onnistui hyvin myös yhteistyökumppaneiden eli Canstoren ja Carunan näkulmasta.

Jakokaappien maalaus jatkuu kesällä 2022

Jakokaappimaalausten jatkaminen oli mukana vuoden 2021 osallistuvan budjetoinnin ehdotuksissa, josta kaupunkilaiset äänestivät sen toteutettavaksi. Jakokaappien maalaamista jatketaan kesällä 2022 kaupungin sisääntuloreittien varrella. OSBU-varoilla saadaan maalattua 10 jakokaappia. Maalaajat valitaan Boxit-projektin teosehdotusten perusteella.

Boxit-kartat

Boxit-galleriaan on koottu kaikki tähän mennessä maalatut 38 jakokaappia virtuaalista tutustumista varten. Galleriasta löydät valokuvat kaapeista sekä kunkin kaapin maalaajan nimen tai nimimerkin. Galleriakuvat on numeroitu ja paikannettu karttaan.

Riihimäen suunnistajat ry:n laatimissa virallisissa BOXIT-suunnistuskartoissa maalatut jakokaapit ovat kiintorasteina. Suunnistuskartta kannustaa tutustumaan teoksiin paikan päällä kaupunkimaastossa. Suunnistuskarttoja on kolme: BOXIT pohjoinen, BOXIT eteläinen ja BOXIT itäinen. Voit tulostaa kartat tai ladata vaikka kännykälle.

Boxit etelä
Boxit itä
Boxit pohjoinen

Lisätiedot