Lehdet

Sanomalehdet ja suurin osa aikakauslehdistä sekä musiikkilehdet ovat alakerran lehtisalissa. Lasten- ja nuortenlehdet löydät lastenosastolta ja nuorisonurkkauksesta.

Kirjastolla voit käyttää ePress-palvelua, jossa on luettavissa 220 kotimaista sanomalehteä.
ePress-palvelun logo

 

 

 

 

 

Voit käyttää myös muualla kuin kirjastossa PressReader-lehtipalvelua, jossa on valtava määrä näköislehtiä eri puolilta maailmaa.
Pressreader-palvelun logo

 

 

Lehtiä verkossa

Digitoidut sanomalehdet. Palvelussa on Kansalliskirjaston digitoimana lähes kaikki Suomessa vuosina 1771 – 1929 ilmestyneet sanomalehdet. Vapaasti luettavia lehtisivuja on lähes seitsemän miljoonaa. Aineistoa laajennetaan jatkuvasti. Mukana on muun muassa Riihimäen Sanomat perustamisvuodestaan 1914 alkaen.

Digitoituja aikakauslehtiä vuosilta 1810-1929.

Arto-tietokanta. Artossa on viitteitä kotimaisiin artikkeleihin 1990-luvun alusta nykyhetkeen. Myös vanhempaa artikkeliaineistoa koskevia viitteitä on runsaasti. Artoon rekisteröidään artikkelit kattavasti yli 400 jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä. Tiedot pyritään tallentamaan mahdollisimman pian. Lisäksi Artoon tallennetaan eri aihealueisiin liittyviä artikkeliviitteitä monista muista lehdistä ja kokoomateoksista.

Tieteellisiä verkkolehtiä Suomessa. Julkaisuportaali, joka sisältää Suomessa julkaistavia tieteellisiä vertaisarvioituja verkkolehtiä ja muita tiedeyhteisöjen verkkojulkaisuja. Sivustolta löytyy myös tieteelliseen verkkojulkaisemiseen ja tekijänoikeuksiin liittyvää tietoa.

Journal.fi. Palvelu ja portaali, jossa kotimaiset tieteelliset seurat voivat toimittaa ja julkaista lehtiä. Suurin osa lehdistä on palvelussa vapaasti luettavissa heti ilmestyttyään, osa vapautuu viiveajan jälkeen.

Elektra. Kotimaisia tieteellisiä artikkeleita. Kokoelmaan kuuluu noin 40 000 artikkelia.

JSTOR. Tieteellinen digitaallinen kirjasto, jossa on vapaasti luettavissa tuhansia kirjoja ja kymmeniä lehtiä.

Kontentti-tietokanta. Kontenttiin on digitoitu tiettyjen suomalaisten aikakauslehtien yli 15 vuotta vanhoja sisällysluetteloita.

DOAJ – Directory of Open Access Journals. DOAJ-portaaliin on koottu linkkejä tieteellisiin verkkolehtiin, jotka ovat ilmaisia ja vapaasti käytettävissä. Eri tieteenaloja ja kielialueita kattavasti edustavia lehtiä on noin 12 000 ja artikkeleja yli kolme miljoonaa. Artikkelikohtaisia hakuja voi tehdä noin 8 500 lehteen.

Musiikkiaiheisia verkkolehtiä ja sivustoja


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1