Hyppää sisältöön

Avoin senioritoiminta

Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen senioritoimintaan olisi tosi hyvä juttu?

Kun kaipaat seuraa, virkistystä mielelle ja keholle tai aktiivisuutta arkeesi, avoin senioritoiminta on sinua varten!

Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta on kaikille avointa ja maksutonta toimintaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voit tulla mukaan silloin kun sinulle sopii.

Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, pyritään järjestämään saattaja-apua.

Kesäkaudella avoin senioritoiminta keskittyy Senioripuistoiluun, talvella etäryhmiin ja lähitoimintaan.

Senioripuistoilua järjestetään ympäri Riihimäkeä, jotta toiminta olisi helposti saavutettavissa myös autottomille. Tukea tarvitseville ja liikuntarajoitteisille pyritään järjestämään saattaja-apua. Myös ystävät ja omaiset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan ja viihtymään.

Senioripuistoilu on rentoa rupattelua ja yhdessäoloa, monipuolista ohjelmaa, esiintyjiä sekä tietenkin kaffetta ja pullaa. Tervetuloa!

Senioripuistoilu, toukokuun ohjelma:

Maanantaisin

klo 13.30-15.00 LOUNASPUISTO, Kirjaston vieressä

Tiistaisin

klo 10.30-12.00 VANHA TORI, Torikuja

klo 13.30-15.00 JUKKA JALOSEN PUISTO, Valtakatu

Keskiviikkoisin

klo 13.30-15.00 BAD SEGEBERGIN PUISTO, Peltosaaren lammella. (Autolla paikalle pääsee Hj. Elomaan kadulta).

Torstaisin

klo 10.00-11.00 HIRSIMÄEN PUISTO, Koivukatu 7

klo 12.30-13.30 PIILIPUISTO, Sipusaarentie 31

klo 14.00- 15.00 OTSOLA, LEIKKIPUISTO, Viertolantie 19

Perjantaisin

klo 10.30-12.00 RIIHIKIVEN PUISTO, Paloheimonkatu (liikenneympyrän lähellä)

 

Löydät meidät myös Facebookista: Facebook.com/RakasSenioriRiksu

 

 • Senioripuistoilu syntyi koronapandemian myötä ja on nyt vakiintunut suosituksi, jokakesäiseksi toiminnaksi. Toukokuusta syyskuuhun toimiva Senioripuistoilu liikkuu eri puolilla Riihimäkeä, viheralueilla ja puistoissa.

  Senioripuistoiluun voit piipahtaa kahville tai viipyä pidempään osallistuen oman halusi mukaan ohjelmaan. Tietovisat, erilaiset teemat, musiikki, tuoli- tai seisomajumpat, muistelu ja erilaiset esitykset siivittävät keskustelua ja toisiin tutustumista. Senioripuistoilussa ei jutunjuurta puutu!

  Toimintaa kehitetään koko ajan seniorien toiveiden mukaisesti ja ”estradi” on aina avoinna kaikille. Myös uusille vapaaehtoisille löytyy mukavaa tekemistä ja esiintyjiä odotetaan innolla ilmoittautumaan.

  Senioripuistoilu on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

  Senioripuistoilua järjestää Riihimäen kaupungin avoin seniorityö yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa.

  SenioriPuistoilu toukokuu 22

 • Etäryhmät kutsuvat talvikaudella osallistumaan  omasta kotoa käsin!

  Syksyn tullen moni ikääntyvä viettää paljon aikaa kotona, koska liikkuminen itsenäisesti on haastavaa lumen ja liukkauden vuoksi.  Etäryhmät ovatkin oiva keino osallistua ja vieläpä omasta kotoa käsin!

  Etäryhmissä suosittuja ovat olleet tuolijumpat. Tuolijumpan ohjaaja näkyy ruudulla, muut osallistujat saavat omassa rauhassaan (kamera kiinni) jumpata jokainen omaan tahtiinsa.

  Etäryhmiä järjestetään muillakin teemoilla, kuten rupatteluryhmä ja vaikkapa yhteislaulutuokio.

  Etäryhmään osallistuminen on helppoa. Tarvitset vain älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Etäryhmään osallistutaan  Microsoft TEAMS- ohjelman avulla ja se on turvallinen ja suomenkielinen.

  Tarjoamme opastusta ja neuvontaa laitteiden käytössä ja etäryhmään liittymisessä.

  Kysy rohkeasti lisää!

   

  Etäryhmät järjestetään yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa.

   

   

   

   

   

 • Avoin senioritoiminta on lähitoimintaa!

  Syksyn tullen toimintaa siirretään asuinalueille ja kortteleihin, joissa seniorit asuvat. Tavoitteena on, että matka olisi rollaattorille sopiva.

  Seniorikaffet ovat mukavia tuokioita, joissa rupatellaan, pelaillaan, tietovisaillaan ja nautitaan musiikista hyvällä porukalla. Kaffet ja pullat kuuluvat tietysti ohjelmaan! Toimintaa järjestetään osallistujien toiveiden mukaan.

  Lounastreffit kutsuvat yhteisen ruuan äärelle. Ja mikä parasta, kaikki saavat osallistua haluamallaan tavalla ruoan laittoon! Mikä olisikaan herkullisempaa, kuin alusta asti itse tehty kotiruoka? Lounastreffit ovat olleet toistaiseksi tauolla koronan vuoksi

Lisätietoja