Hyppää sisältöön

Avoin senioritoiminta

Kun kaipaat seuraa, virkistystä mielelle ja keholle tai aktiivisuutta arkeesi, avoin senioritoiminta on sinua varten! Tai ehkä sinulla on ikääntyvä läheinen, jolle senioritoimintaan osallistuminen olisi tosi hyvä juttu.

Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta on kaikille avointa ja maksutonta toimintaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii. Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, pyritään järjestämään saattaja-apua.

Kesäkaudella avoin senioritoiminta keskittyy Senioripuistoiluun, talvella etäryhmiin ja lähitoimintaan.

 • Jatkamme Senioripuistoilua sisällä 16.8.–27.9.2022 aina tiistaisin Riksulan ryhmätilassa Matkakeskuksessa, osoitteessa Eteläinen Asemakatu 2.

  Lämpimästi tervetuloa mukaan!

  • 16.8. klo 11:00  – 12:30
  • 23.8. klo 10:30 – 12:00
  • 30.8. klo 10:30 – 12:00
  • 6.9. klo 10:30 – 12:00
  • 13.9. klo 10:30 – 12:00
  • 20.9. klo 13:30 – 15:00
  • 27.9. klo 10:30 – 12:00

  Senioripuistoilua järjestetään ympäri Riihimäkeä, jotta toiminta olisi helposti saavutettavissa myös autottomille. Senioripuistoilun ohjaajat saapuvat paikalle pakettiautolla, joten jokaiselle löytyy istumapaikka ja tarjoilut. Myös ystävät ja omaiset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan ja viihtymään.

  Senioripuistoilu on rentoa rupattelua ja yhdessäoloa, monipuolista ohjelmaa, esiintyjiä sekä tietenkin kaffetta ja pullaa. Tervetuloa!

  Senioripuistoilu syntyi koronapandemian myötä ja on nyt vakiintunut suosituksi, jokakesäiseksi toiminnaksi. Toukokuusta syyskuuhun toimiva Senioripuistoilu liikkuu eri puolilla Riihimäkeä, viheralueilla ja puistoissa.

  Senioripuistoiluun voit piipahtaa kahville tai viipyä pidempään osallistuen oman halusi mukaan ohjelmaan.  Vaihtuvat teemat ja leikkimieliset tietovisat, musiikki, tuoli- tai seisomajumpat, muistelu ja mielenkiintoiset vierailijat siivittävät keskustelua ja toisiin tutustumista. Senioripuistoilussa ei jutunjuurta puutu!

  Toimintaa kehitetään koko ajan seniorien toiveiden mukaisesti ja ”estradi” on aina avoinna kaikille. Myös uusille vapaaehtoisille löytyy mukavaa tekemistä ja esiintyjiä odotetaan innolla ilmoittautumaan.

  Senioripuistoilu on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

  Senioripuistoilua järjestää Riihimäen kaupungin avoin seniorityö yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa.

 • Etäryhmät kutsuvat talvikaudella osallistumaan  omasta kotoa käsin!

  Syksyn tullen moni ikääntyvä viettää paljon aikaa kotona, koska liikkuminen itsenäisesti on haastavaa lumen ja liukkauden vuoksi.  Etäryhmät ovatkin oiva keino osallistua ja vieläpä omasta kotoa käsin!

  Etäryhmissä suosittuja ovat olleet tuolijumpat. Tuolijumpan ohjaaja näkyy ruudulla, muut osallistujat saavat omassa rauhassaan (kamera kiinni) jumpata jokainen omaan tahtiinsa.

  Etäryhmiä järjestetään muillakin teemoilla, kuten rupatteluryhmä ja vaikkapa yhteislaulutuokio.

  Etäryhmään osallistuminen on helppoa. Tarvitset vain älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Etäryhmään osallistutaan  Microsoft TEAMS- ohjelman avulla ja se on turvallinen ja suomenkielinen.

  Tarjoamme opastusta ja neuvontaa laitteiden käytössä ja etäryhmään liittymisessä.

  Kysy rohkeasti lisää!

  Etäryhmät järjestetään yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa.

 • Avoin senioritoiminta on lähitoimintaa!

  Syksyn tullen toimintaa siirretään asuinalueille ja kortteleihin, joissa seniorit asuvat. Tavoitteena on, että matka olisi rollaattorille sopiva.

  Seniorikaffet

  Seniorikaffet ovat mukavia tuokioita, joissa rupatellaan, pelaillaan, tietovisaillaan ja nautitaan musiikista hyvällä porukalla. Kaffet ja pullat kuuluvat tietysti ohjelmaan! Toimintaa järjestetään osallistujien toiveiden mukaan.

  Lounastreffit

  Lounastreffitkutsuvat yhteisen ruuan äärelle. Ja mikä parasta, kaikki saavat osallistua haluamallaan tavalla ruoan laittoon! Mikä olisikaan herkullisempaa, kuin alusta asti itse tehty kotiruoka? Lounastreffit ovat olleet toistaiseksi tauolla koronan vuoksi.

Lisätietoja