Hyppää sisältöön

Avoin senioritoiminta

Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta on kaikille avointa toimintaa. Jos kaipaat toisten seuraa, virkistystä mielelle ja keholle tai aktiivisuutta arkeesi, avoin senioritoiminta on sinua varten!

Pyrimme helpottamaan jokaisen osallistumista, sillä toimintaa tuodaan lähelle, rollaattorimatkan päähän. Jos tarvitset saattajaa saapuaksesi, pyrimme sellaisen järjestämään. Myös ystävät ja omaiset ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan, ainakin kahvikupposelle.

Mielipiteesi on meille tärkeä ja kaikki ehdotukset otetaan ilolla vastaan. Toimintaa suunnitellaan senioreiden toiveiden mukaiseksi. Mikäli haluaisit tulla johonkin ryhmäämme esiintymään tai kiinnostaisi kokeilla ryhmänohjaamista, olet lämpimästi tervetullut. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kesäkaudella (touko–syyskuu) avoin senioritoiminta keskittyy Senioripuistoiluun, jossa viikottain tavoitetaan jopa kymmenen asuinaluetta ympäri Riihimäkeä. Senioripuistoilussa voit halutessasi osallistua monenlaiseen mukavaan toimintaan, nauttia vierailijoiden esityksistä ja hörppäistä pullakahvit. Rento rupattelu on kuitenkin se tärkein juttu tässäkin.

Talvikaudella (loka–huhtikuu) erilaiset kerhot, yhteiskävelylenkit ja Digiryhmät pyörähtävät käyntiin. Voit osallistua lokakuusta 2021 alkaen avoimeen senioritoimintaan myös juuri avatussa Riksulassa.

 • Aikanaan koronapandemian myötä syntynyt Senioripuistoilu on jatkunut suosittuna kohta jo kaksi kesää. Pääset osallistumaan puistoiluun eri puolilla Riihimäkeä, kymmenkunnassa kauniissa puistossa.

  Voit piipahtaa kahville tai viipyä pidempään osallistuen oman halusi mukaan ohjelmaan. Tietovisat, erilaiset teemat, musiikki, tuoli- tai seisomajumpat, muistelu ja erilaiset esitykset siivittävät keskustelua ja toisiin tutustumista. Senioripuistoilussa ei jutunjuurta puutu!

  Toimintaan osallistuminen on maksutonta ja kahvipannu kuumana.

  Senioripuistoilu syyskuu 2021

  Senioripuistoilun aikataulu 1.9.2021 lähtien

  Tiistaisin

  • Klo 10.00–11.30 Riihimäen vanha tori (Torikuja)
  • Klo 13.00–14.30 Bad Segebergin puisto (Marsinkatu 1, lammen takana)

  Keskiviikkoisin

  • Klo 10.00–11.30 Itsenäisyyden puisto (Puistikko 9)
  • Klo 13.00–14.30 Piilipuisto (Sipusaarentie 31)

  Torstaisin

  • Klo 10.00–11.00 Jukka Jalosen puisto (ent. Ankka-/ Keskuspuisto)
  • Klo 12.00–13.00 Hirsimäen puisto (Koivukatu 7)
  • Klo 13.30-14.30  Otsola, leikkipuisto (Viertolantie 19)

  Perjantaisin

  • Klo 10.00–11.30 Atomin parkkialue P19, (Voimalankadun puolella, autopesulan lähellä)
 • Digiloikkarit eli etäryhmätoiminta käynnistetään taas myöhemmin syksyllä.

  Periaate on yksinkertainen: Pääset osallistumaan omasta kotoasi käsin ryhmätapaamiseen tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä.

  Etätuokioon liittymistä ei kannata pelätä, sillä yhteys on turvallinen ja suomenkielinen. Tarjolla on myös perusteellista opastusta sekä hyvät ohjeet. Neuvoa saa myös etäryhmän ohjaajalta. Yhteys on auki puoli tuntia ennen jokaista etätapaamista, ja silloin onkin hyvä kokeilla yhteyttä.

 • Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen senioritoimintaan olisi tosi hyvä juttu?

  Avointa senioritoimintaa järjestetään lähellä, se on kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen.

  Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esimerkiksi saattaja-apua.

Lisätietoja