Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Avoin senioritoiminta

Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta on kaikille avointa ja maksutonta toimintaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii.

Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niinpä toimintaa järjestetään siellä missä seniorit asuvat. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, pyritään järjestämään saattaja-apua.

Kun kaipaat seuraa, virkistystä mielelle ja keholle tai aktiivisuutta arkeesi, avoin senioritoiminta on sinua varten! Tai ehkä sinulla on ikääntyvä läheinen, jolle senioritoimintaan osallistuminen olisi hyvä juttu.

Jos et löydä toiminnastamme sinulle sopivaa vaihtoehtoa tai kaipaat tukea sopivan toiminnan etsimiseen, voit täyttää hyvinvointireseptin. Tämän jälkeen Tepsivä-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja auttaa löytämään juuri sinulle sopivan tavan osallistua senioritoimintaan.

Kesäkaudella avoin senioritoiminta keskittyy Senioripuistoiluun, talvella lähitoimintaan.

 • Tiistaisin klo 10.00–11.30 Seniorien kahvit Keskustassa 

  Seniorikulma, Hämeenkatu 9–15, tila 8
  Aivojumppaa, visailuja ja muuta vaihtelevaa ohjelmaa.

  Keskiviikkoisin klo 10.00–11.30 Senioripuistoilu Riksulassa

  Riksula, Eteläinen Asemakatu 2, Matkakeskus
  Vaihtuvaa teemaohjelmaa ja kahvit.

  Torstaisin klo 10.00–11.30 Seniorien kahvit Hirsimäessä

  Savikonkatu 42 kerhohuone (Vierrekujan puolelta)
  Tuolijumppaa, pelejä, aivojumppaa ym.

  Torstaisin klo 10.00–13.00 Seniorien kahvit Peltosaaressa

  Peltsin klubi 2.0., Jupiterinkatu 5
  Yhdessäoloa ja kahvittelua

  Torstaisin klo 13.30–15.00 Seniorien kahvit Sipusaaressa

  Sipusaaren seurakuntakoti, Sipusaarentie 31
  Vaihtelevaa ohjelmaa ja iltapäiväkahvit

  Ei ennakkoilmoittautumista. Kysy tarvittaessa saattelumahdollisuutta. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

  Toiminta järjestetään yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa.

  Perjantaisin (12.1., 9.2., 8.3., 5.4. ja 3.5.)
  klo 10.00–11.30 ulkoillaan yhdessä Vasikkahaassa

  Lähtö Paimentytön ja Hännintien kulmasta. Huomioithan, että sateella ja kovalla pakkasella (-20 tai yli) emme ulkoile.

 • Kaipaatko arkeesi sisältöä tai mielekkyyttä? Tai koetko olosi yksinäiseksi? Hyvinvointireseptin täyttämällä saat Tepsivä-ohjaajalta tietoa ikääntyneille suunnatusta toiminnasta ja tarvittaessa tukea osallistumiseen. Hyvinvointireseptin voit täyttää myös toisen henkilön puolesta, jos olet saanut siihen luvan kyseiseltä henkilöltä.

  Tepsivä-ohjaajina toimivat Riihimäen kaupungin ja Kotokartanosäätiön toiminnanohjaajat. Hyvinvointireseptipyynnön voit tehdä myös puhelimitse Tepsivä-ohjaajalle.

  Hyvinvointireseptin saatuaan Tepsivä-ohjaaja laatii reseptiasiakkaan kanssa hänen tarpeisiinsa perustuvan hyvinvointisuunnitelman. Tepsivä-toiminta on maksutonta ja kaikki siihen liittyvät keskustelut ovat luottamuksellisia.

  Tarvittaessa Tepsivä-ohjaaja voi etsiä reseptiasiakkaan tilanteeseen ratkaisua yhdessä muiden Tepsivä-tiimiläisten kanssa. Tämän edellytyksenä on reseptiasiakkaan antama erillinen suostumus.

  Tepsivä-tiimiin kuuluu Riihimäen kaupungin ja Kotokartanosäätiön lisäksi työntekijöitä Oma Hämeen sosiaali- ja terveyspalveluista, Riihimäen evankelisluterilaisen seurakunnan diakoniatyöstä, Riihimäen seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:stä ja Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:stä.

  Täytä sähköinen hyvinvointiresepti tai soita Tepsivä-ohjaajalle p. 050 598 2276.

 • Haluaisitko lähteä virkistävälle autoretkelle museoon tai kahvilaan? Tai tunnetko jonkun ikääntyneen, joka nauttisi huviajelusta vanhoilla kotikulmilla tai naapurikaupungissa?

  Vapaaehtoiset tarjoavat ikääntyneille maksuttomia virkistäviä autoretkiä. Retkien tarkoituksena on tuoda vaihtelua ja iloa arkeen sekä lievittää yksinäisyyden kokemusta. Retki on kestoltaan yleensä 1-3 tuntia, ja sen sisältö suunnitellaan ikääntyneen toiveet huomioiden. Autoretket tuovat iloa myös vapaaehtoiselle.

  Millaiselle autoretkelle sinä haluaisit lähteä? Ota yhteyttä, kerro toiveesi tai kysy lisätietoa autoretkistä toiminnanohjaaja Reija Lumivuokolta. Yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta.

  Voit tutustua autoretkitoimintaan tarkemmin myös Automies -verkkosivustolla.

Lisätietoja