Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki palkitsee Vuoden esihenkilön ja Vuoden työntekijät

12.12.2022 2022 Riksussa töissä Hallinto

Nainen sinisen maalauksen edessä.
Paikkatietokoordinaattori Johanna Hyytinen on hallinto- ja konsernipalveluiden Vuoden työntekijä. Kuva: Susanna Puisto

Riksussa töissä on juttusarja, jossa Riihimäen kaupungin työntekijät kertovat työstään.

Riihimäen kaupunki jakaa ensimmäistä kertaa Vuoden työntekijä -palkinnot ja Vuoden esihenkilö -palkinnon henkilöstöstään valituille työntekijöille. Palkinnoilla nostetaan esiin Riihimäen kaupungin työpaikoilla tehtävää erinomaista työtä, joka on Riihimäen kaupungin arvojen mukaista ja edistää kaupungin tavoitteita.

”Lisäksi Vuoden työntekijät ja esihenkilö ovat omalla asenteellaan ja panoksellaan vaikuttaneet positiivisesti omassa työyhteisössään työilmapiiriin ja työn kehittämiseen”, henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Ojanen kertoo.

Vuoden työntekijä -palkinnot saavat paikkatietokoordinaattori Johanna Hyytinen, ympäristötarkastaja Riina Lehtinen, kiinteistönhoitaja Tero Ojala, erikoiskirjastovirkailija Anna-Maija Ahola, sairaanhoitaja Nina Åman ja vesihuoltosihteeri Viivi Tuominen. Vuoden esihenkilöpalkinnon saa vs. palveluvastaava Pauliina Siik.

Palkitut on valittu Riihimäen kaupungin yhteistoimintaelimissä eli Vuoden esihenkilö valittiin kehittämistoimikunnassa ja Vuoden työntekijät toimialan ja toimialueiden kehittämisryhmissä.

Kaikki kaupungin työntekijät saivat ehdottaa palkinnon saajia nimettömästi kuluneen syksyn aikana. Ehdotuksia palkittaviksi työntekijöiksi tuli 60 ja esihenkilöiksi 32. Palkintokriteerien mukaan palkitut työtekijät ovat muun muassa reiluja, kehittämismyönteisiä ja ratkaisukeskeisiä. Palkittu esihenkilö puolestaan luo turvalliset puitteet työlle, kannustaa uudistumaan ja luottaa työntekijöiden osaamiseen. Palkintojen suuruus on sata euroa, joka annetaan liikunta-, kulttuuri- ja hierontaetuna.

Hyytinen auttaa ja tukee

Hallinto- ja konsernipalveluiden Vuoden työntekijä on paikkatietokoordinaattori Johanna Hyytinen. Hänen palkintoperusteissaan todetaan muun muassa näin: ”Johanna on tukenut ja auttanut organisaatiorajojenkin yli erittäin haastavista työtilanteistaan huolimatta aina todella ihanalla ja ystävällisellä asenteella. Johanna on osannut selvittää haastaviakin tilanteita ripeästi ja ammattitaitoisesti”.

Miltä nyt tuntuu, Johanna Hyytinen?

”Olen tosi yllättynyt. En edes tiennyt, että meillä jaetaan tällainen palkinto, enkä ollenkaan tiennyt olevani itse yksi ehdokkaista. Yllätys oli sitäkin suurempi, koska suurin osa minun yhteistyökumppaneista kaupungilla on hallintopalveluiden ulkopuolelta”.

Mitä teet työksesi?

”Olen paikkatietokoordinaattori ja edistän paikkatietojen käyttöä kaupungin laajuisesti. Paikkatietoa on kaikki tieto, mihin liittyy jokin sijainti ja sitä käytetään muun muassa raporteissa ja päätöksenteon tukena. Esimerkiksi kaupungin paikkatietojärjestelmään lisättiin juuri liikennemerkkirekisteri, johon on kerätty kaikkien kaupungin liikennemerkkien tiedot, kuten kunto- ja hintatiedot. Tämän pohjalta voidaan jatkossa tarkemmin arvioida, paljonko huonokuntoisten liikennemerkkien uusimiseen on vuosittain varattava rahaa.”

Mikä on työssäsi parasta?

”Se, että voin auttaa työkavereita tekemään työnsä paremmin. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen, ja pääsen jatkuvasti sekä oppimaan uutta että ratkomaan ongelmia.”

Mitkä työelämätaidot ovat sinulle tärkeitä?

”Ehdottomasti yhteistyötaidot, sillä työ on pitkälti viestintää eri suuntiin.”

Tuliko sinusta isona se, joksi pienenä halusit?

”Ei tullut. Minusta piti tulla tulivuoritutkija, mutta se olisi Suomessa vähän vaikea toteuttaa. Karttoja ja niiden tutkimista olen aina rakastanut, joten niiden kanssa on kiva saada tehdä työtä.”

Kuvaile Riihimäen kaupunkia työnantajana.

”Riihimäen kaupunki on työnantajana innostava ja kehittämisorientoitunut. Työkaverit ovat hyviä ja työn sekä vapaa-ajan yhteensovittaminen onnistuu helposti.”

Mistä haaveilet?

”Haaveena on päästä pidemmälle vaellusreissulle. Kohdetta en paljasta, mutta vähintään kuukauden reissusta olisi kyse.”

Siik kannustaa ja luottaa

Vuoden esihenkilönä palkitaan vs. palveluvastaava Pauliina Siik Riihimäen kotihoidosta. Hänen palkintoperusteissaan todetaan muun muassa näin: ”Reilu, helposti lähestyttävä, tasapuolinen ja kannustava. Pauliina luottaa työntekijöidensä ammattitaitoon sekä kannustaa kehittymään ja kehittämään omaa työtä. On aina myös avoin uusille ideoille ja kehittämisehdotuksille.”

Miltä nyt tuntuu, Pauliina Siik?

”Ihan valtavan hienolta. Tulee tunne, että olen onnistunut. En odottanut tätä.”

Mitä teet työksesi?

”Olen kotihoidon eteläisen alueen esimies. Lähijohdan kolmea tiimiä, joihin kuuluu noin 30 työntekijää. Asiakkaita on 130. Olen ollut tässä tehtävässä pikkuisen yli vuoden. Sitä ennen olin Tiilikadun kuntoutumisyksikössä sairaanhoitajana ja tein siellä myös palveluvastaavan sijaisuuksia.”

Mikä on työssäsi parasta?

”Työntekijät. En minä olisi voinut mitenkään onnistua ilman tiimejäni. Minulla on ihan parhaat kolme tiimiä.”

Mitkä työelämätaidot ovat sinulle tärkeitä?

”Taito kohdata ihmisiä ja olla heille tasavertainen. Taito olla helposti lähestyttävä.”

Tuliko sinusta isona se, joksi pienenä halusit?

”Olen aina halunnut työskennellä hoitoalalla ja se toteutui. Palveluvastaavan tehtävässä olen saanut jatkaa hoitoalalla uudella näkökulmalla.”

Kuvaile Riihimäen kaupunkia työnantajana.

”Todella joustava, kannustava ja tukeva.  Työntekijän vahvuudet huomioidaan hyvin.”

Mistä haaveilet?

”Haaveilen pitkästä lomasta Espanjassa – siellä tullut käytyä paljon ja se on lastenkin kanssa helppo kohde. Ehkä haluaisin joskus tehdä myös työtä ulkomailla.”

Marke Harkas, Susanna Puisto​