Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Blogin täydeltä rakkautta

4.10.2019 2019 Riksuun rakastuneet

Riksuun rakastuneet on juttusarja, jossa riihimäkeläiset kertovat ajatuksiaan kotikaupungistaan. Teksti on julkaistu alun perin Koti&Kaupunki -asukaslehden numerossa 3/2019.

Leijuminen maanpinnan yläpuolella ja rakkauden tunteesta pakahtuminen on kuulemma hieman ylimitoitettua, vaikka Kari Moisiolan lempi Riihimäkeä kohtaan leiskuukin edelleen.

– Riihimäki ilahduttaa päivittäin ja on ehdottomasti Suomen paras kaupunki, mies summaa.

Idea Elämänlaatupakolainen-blogille lähti siitä, että Riihimäelle muutettuaan Moisiola näki ympärillään paljon upeita asioita, joita ihmiset eivät tuntuneet arvostavan. Ensinnäkin Riihimäki on ihmisen kokoinen kaupunki, josta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut aidosti läheltä. Toisena ovat asumiskustannukset, jotka ovat alhaisemmat kuin pääkaupunkiseudulla. Elämästä pystyy siis nauttimaan pihistelemättä. Kolmanneksi arki on leppoisampaa, kun hermot eivät päivittäin pala ruuhkajonoissa.

– Neljän ruuhka tarkoittaa risteyksessä olevaa neljää autoa. Espoossa marketissa oli kymmenen metrin kassajono. Riihimäellä on sopivasti ihmisiä ja arki sujuu mutkattomasti, listaa Moisiola.

Mies huomaa saapuvansa tapaamisiin aina varttia liian aikaisin, koska ei ole vieläkään tottunut siihen, että Riihimäellä kaikki on saavutettavissa viidessä minuutissa.

Kaunis kaupunki

Vihreä ja maastoiltaan polveileva kaupunki on lisäksi kaunis. Ydinkeskustan Rautatienpuisto mukulakivikatuineen on soma kuin kuvitteelliset pikkukaupungit Astrid Lingrenin lastenkirjojen kuvituksissa.

Riihimäelle Moisiola päätyi osaksi sattumalta.

– Halusimme kodin kolmostien ja hyvien junayhteyksien varteen. Vaatimuksena oli hypermarketit ja riittävä palvelutaso. Riihimäeltä löytyi mieluisin koti, joka ei kuitenkaan sijaitse kerrostalossa, kuten suunnitelmissa oli, vaan kivassa omakotitalossa keskustan tuntumassa. Hypermarkettiin on 20 kilometrin sijaan vain kolme kilometriä.

Elämänlaatupakolaisasenne tarkoittaa sitä, että elämä on nauttimista varten. Yksi Moisiolan keskeisistä nautinnonaiheista on kulttuuri.

– Oikean kaupungin mittareita ovat riittävät kulttuuripalvelut, kuten teatteri. Olemme teatterin suurkuluttajia. Käymme vuosittain katsomassa kaikki nuorisoteatterin esitykset ja paljon myös Riihimäen teatterissa. Lasimuseossa vieralemme 4-5 kertaa vuodessa.

Muutto teki Cocks-faniksi

Aikaisemmin urheilu ei miestä juuri kiinnostanut, mutta Riihimäen myötä Moisiola on alkanut seuraamaan käsipalloa.

– Minusta tuli Cocks-fani. Laji kolahtaa nopeuden takia ihan eri tavalla kuin jalkapallo tai jääkiekko.

Moisiolan pitämä Elämänlaatupakolainen-blogi on avannut myös syntyperäisten riihimäkeläisten silmät. Moni kertoo saaneensa blogista uutta tietoa ja näkökulmia kotikaupunkiinsa.

– Se, että on vertailukohtia ympäri maata, auttaa näkemään miten hyvin asiat Riihimäellä ovat.

Kun kulkee avoimin silmin ja mielin, löytää aina jotain uutta ja hienoa.

Anne Korkala