Hyppää sisältöön
Kuvituskuva, Punainen talo
Punainen talo Kuva: Kristian Tuomainen

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt

Riihimäen rikas rakennusperintö

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt on kattava selvitys arvokkaista rakennetun kulttuuriympäristön kohteista kaupungin alueella. Selvitystyössä on huomioitu valtakunnallisesti ja maakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt ja päivitetty paikallisesti merkittävien kohteiden luettelo vastaamaan nykytilannetta. Riihimäen paikallisesti merkittävä rakennusperintö on edellisen kerran luetteloitu Riihimäen rakennuskulttuuria 2010 -selvityksessä. Paikallisesti merkittävien kohteiden luetteloa on täydennetty uudessa selvitystyössä niin, että se antaa kattavan kuvan riihimäkeläisen kulttuuriympäristön arvoista.

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt -selvityksen päivitys on toteutettu kesäkuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Selvitys toimii jatkuvan suunnittelun periaatteella tehtävän yleiskaavoituksen selvitysaineistona rakennetun kulttuuriympäristön osalta.

Tutustu selvitykseen

Julkaisua voit myös ostaa Riihimäen kaupungin Tietotuvasta (os. Eteläinen Asemakatu 2) tai sitä voi selailla myös  Riihimäen kaupunginmuseolla tai kaupunginkirjastossa. Julkaisun hinta on 20,72 euroa (sis. alv 10 %).

Kuvituskuva, veturitallien ratapiha.
Veturitallien ratapiha. Kuva: Juho Haavisto

Katso kohteet karttapalvelussa

Riihimäen rakennetun kulttuuriympäristön kohteet karttapalvelussa Hyppää upotetun kartan yli: Riihimäen rakennetun kulttuuriympäristön kohteet karttapalvelussa

Lisätietoja