Kaupunginjohtaja Sami Sulkko

Tilinpäätösten korjausten vaikutukset 18.10.

– Tervetuloa nettipäiväkirjan pariin. Tämä viikko alkoi hallinto-oikeuden päätöksellä kumota kolme aikaisempaa tilinpäätöstä. Asiasta käydään paljon keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa, joten avaan nyt tätä problematiikkaa.
– Kaupunki on tehnyt vuonna 2012 perusteellisen poistosuunnitelman muutokseen, jossa on menty yksilöityihin poistoaikoihin. Apuna tässä on käytetty muun muassa Kuntaliiton asiantuntijoita. Emme ole kuntakentässä yksin. Jo tämän takia harkitsemme muutoksen hakua korkeimmasta hallinto-oikeudesta.
– On hyvä tiedostaa, millaisia vaikutuksia tilinpäätöksen tarkistuksilla voi olla. Tarkkoja lukuja lasketaan parhaillaan. On mahdollista, että tilinpäätökset aikaisemmilta vuosilta menisivät alijäämäisiksi, jos poistot joudutaan takautuvasti tekemään. Tällä on merkittävää vaikutusta talouden tunnuslukuihin, ja se tulee vaikuttamaan tulevien vuosien taloussuunnitteluun.
– Tämä ei ole maailmanloppu vaan uuden alku. Joudumme nyt nopeutetusti modernisoida toimintaa ja tehostaa tuottavuutta.

Kaupunginjohtajan videot

Mitä mieltä Riihimäestä?

Millainen on Riihimäki?
Riihimäki on hieno kasvava kaupunki, jolla on kokoisekseen kaupungiksi monipuolinen palvelutarjonta sekä elinkeinorakenne.

Mainitse kaupungin kolme tärkeintä vahvuutta.
Ensimmäisenä on sijainti eli saavutettavuus. Toiseksi kaupunki on kaupunki eikä nukkumalähiö, mikä näkyy muun muassa kulttuuripalveluissa. Kolmanneksi on vahva elinkeinopolitiikka, jota edelleenkehittämällä vahvistetaan kaupungin asemaa kiristyvässä kilpailussa.

Miksi Riihimäelle kannattaa muuttaa?
Riihimäelle kannattaa muuttaa, koska asuminen on edullista ja palvelut ovat hyvät. Työssäkäyntimatkat muuallekin ovat todella lyhyitä.

Mitä tarjottavaa Riihimäellä on yrityksille?
Riihimäki tarjoaa yrityksille Suomen parhaan paikan eteläisessä Suomessa. Tästä on vahvoja näyttöjä ja johdonmukaisella kehittämisellä tätä toimintaa myös vahvistetaan. Yritykset ovat kaupungin tärkein sidosryhmä, jota palvelemme parhaalla tavalla.

Miltä näyttää kaupungin tulevaisuus?
Näin kaupungin tulevaisuuden hyvin positiivisena. Kuntataloudessa on haasteita muun muassa velkaantumisen osalta, mutta uskon, että huolellisella toiminnalla tilanne saadaan niin sanotusti stabilisoitua. Riihimäki on hieno kaupunki, jolla on tulevaisuudessakin paljon voitettavaa keskeisenä kasvukäytävän paikkakuntana.

Mitä teet mieluiten Riihimäellä?
Vapaa-ajallani korostuu liikunnan merkitys ja kulttuuritarjonnan hyödyntäminen.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 7 Ei 1 Kyllä 7 Ei 1