Kaupunginjohtaja Sami Sulkko

Nettivideopäiväkirja 13.3.2018: Taustaa keskusteluun kulttuurin ja liikunnan säästöistä

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko kommentoi tässä videossa Riihimäen sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen säästöpotentiaaliselvityksestä käynnissä olevaa julkista keskustelua ja avaa taustoja.

Tärkeää on huomata, että juustohöyläys ei ole tulevaisuuteen tähtäävässä kaupungissa kestävä vaihtoehto. Sen sijaan palveluverkon ja tilojen käytön tehostamisen merkitys kasvaa lähivuosina huomattavasti.

Maltti on valttia, toimenpiteitä ja toimintaa kokonaisuutena pitää ohjata strategialla, Sulkko toteaa. Verrokkeihin nähden Riihimäellä on merkittävää tuottavuuspotentiaalia tämän toimialueen sisällä olemassa.

Avointa keskustelua tarvitaan ja selvityksiä uusien toimintatapojen löytämiseksi on parhaillaan meneillään myös organisaation sisällä.

Kaupunginjohtajan videot >>

V. 2017:

Vanhemmat videopäiväkirjat löytyvät täältä.

Mitä mieltä Riihimäestä?

Millainen on Riihimäki?
Riihimäki on hieno kasvava kaupunki, jolla on kokoisekseen kaupungiksi monipuolinen palvelutarjonta sekä elinkeinorakenne.

Mainitse kaupungin kolme tärkeintä vahvuutta.
Ensimmäisenä on sijainti eli saavutettavuus. Toiseksi kaupunki on kaupunki eikä nukkumalähiö, mikä näkyy muun muassa kulttuuripalveluissa. Kolmanneksi on vahva elinkeinopolitiikka, jota edelleenkehittämällä vahvistetaan kaupungin asemaa kiristyvässä kilpailussa.

Miksi Riihimäelle kannattaa muuttaa?
Riihimäelle kannattaa muuttaa, koska asuminen on edullista ja palvelut ovat hyvät. Työssäkäyntimatkat muuallekin ovat todella lyhyitä.

Mitä tarjottavaa Riihimäellä on yrityksille?
Riihimäki tarjoaa yrityksille Suomen parhaan paikan eteläisessä Suomessa. Tästä on vahvoja näyttöjä ja johdonmukaisella kehittämisellä tätä toimintaa myös vahvistetaan. Yritykset ovat kaupungin tärkein sidosryhmä, jota palvelemme parhaalla tavalla.

Miltä näyttää kaupungin tulevaisuus?
Näin kaupungin tulevaisuuden hyvin positiivisena. Kuntataloudessa on haasteita muun muassa velkaantumisen osalta, mutta uskon, että huolellisella toiminnalla tilanne saadaan niin sanotusti stabilisoitua. Riihimäki on hieno kaupunki, jolla on tulevaisuudessakin paljon voitettavaa keskeisenä kasvukäytävän paikkakuntana.

Mitä teet mieluiten Riihimäellä?
Vapaa-ajallani korostuu liikunnan merkitys ja kulttuuritarjonnan hyödyntäminen.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 8 Ei 2 Kyllä 8 Ei 2