Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Uusi bussien reittiopas otettu käyttöön – ajossa olevia busseja voi nyt myös seurata reaaliajassa

27.1.2021 Tiedotteet

Riihimäen paikallisliikenteen linjojen reitti- ja aikataulutiedot löytyvät nyt Matkahuollon uudesta reittioppaasta. Oppaasta löytyvät myös kaikki Matkahuollon järjestelmässä olevat seutu- ja kaukoliikenteen bussien reitti- ja aikataulutiedot.

Oppaaseen syötetään lähtöpaikka ja määränpää joko kartalta valitsemalla tai kirjoittamalla hakulaatikkoon. Halutessaan voi myös käyttää automaattista paikannusta. Lähtöpaikan ei tarvitse olla pysäkki, sillä opas näyttää myös kävelymatkat.

”Hakulaatikkoon kirjoittaessa kannattaa ennen tai jälkeen kadun tai paikan nimeä kirjoittaa ’Riihimäki’, jolloin oikean paikan löytäminen helpottuu. Opas myös muistaa aiemmin haetut paikat”, liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö sanoo.

Haku kertoo kellonajaltaan lähimpänä olevat reitit. Haettavaa päivämäärää ja kellonaikaa voi vaihtaa hakulaatikoiden alapuolelta.

”Oppaan tarjoamissa reiteissä saattaa näkyä välillä pitkiäkin kävelymatkoja, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Eri ajankohdasta voi löytyä yhteyksiä, joissa kävelymatkat ovat lyhyempiä”.

Reittioppaan voi myös ladata sovelluksena älypuhelimeen. Lisätietoja Reitit & Liput -sovelluksesta täällä. Sovelluksella voi myös ostaa sekä paikallisliikenteen että joidenkin seutu- ja kaukoliikenteiden lippuja.

”Sovelluksella voi ostaa lipun kerralla koko matkalle, vaikka käyttäisi matkan aikana useampaa eri bussia. Lippuja, joita sovelluksella voi ostaa, tulee jatkuvasti lisää ja Matkahuollon tavoitteena on, että tulevaisuudessa sillä voi ostaa myös esimerkiksi junalippuja”.

Paikallisliikenteessä on lisäksi otettu käyttöön bussit kartalla -palvelu, josta on mahdollista tarkistaa ajossa olevien paikallisliikenteen bussien reaaliaikaiset sijainnit. Kartalta voi valita haluamansa linjan, jolloin näkyviin tulevat linjan reitti, reitin varrella olevien pysäkkien sijainnit sekä seuraavina olevien pysäkkien arvioidut saapumisajat. Kellonajat näkyvät punaisella, jos bussi on myöhässä tai etuajassa.