Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Työpajoissa innovoidaan hyvinvointirobotiikkaa ja robotiikan opetuksen tulevaisuutta

12.8.2021 Tiedotteet

Robotiikkakampus järjestää elokuussa kaksi e-Robo-innovaatiotyöpajaa, joissa voi verkostoitua, oppia ja oivaltaa. Verkossa toteutettaviin työpajoihin osallistuminen on maksutonta ja osallistujia toivotaan eri aloilta. Työpajojen aiheet ovat hyvinvointirobotiikka ja robotiikan opetuksen tulevaisuus.

Ensimmäinen E-Robo työpaja järjestetään maanantaina 16. elokuuta kello 14.00–16.00. Teemana tässä innovointihetkessä on hyvinvointi- ja hoivarobotiikka. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan hoivarobotiikkaan liittyvistä mahdollisuuksista, sen eettisistä kysymyksistä, käytännöistä sekä rahoituksesta. Tilaisuuden alustajana toimii erityisasiantuntija, teknologiakoordinaattori Kaisa Huuhtanen Ikäteknologiakeskuksesta.

”Tärkeintä työssä on ollut aina tukea ikääntyneen omaa toimijuutta, unohtamatta hoitohenkilökunnan näkökulmaa olemassa olevien voimavarojen vahvistajana. Teknologia on hyvä väline lisätä itsenäistä selviämistä ja vahvistaa osallisuutta yhteiskunnassa”, Huuhtanen toteaa. Hänen mottonsa on: teknologia kuuluu kaikille.

Robotiikan opetuksen tulevaisuus on toisen E-Robo innovointityöpajan teemana maanantaina 30. elokuuta kello 14.00–16.00. Tässä pajassa tavoitteena on verkostoituminen robotiikan opettajien ja kehittäjien kanssa sekä ideoiden ja toimivien käytänteiden jakaminen. Innovaattori Mika Billing Vaasan ammattikorkeakoulusta toimii tilaisuuden alustajana. ”Teknologia-alalla ei parane kuvitella tietävänsä kaikesta kaikkea, koska kehitys on niin huimaa. Muutamassa vuodessa tapahtuu isoja harppauksia, joten osaamista kannattaa päivittää koko ajan”, Billing kehottaa.

E-Robo-työpajat sisältyvät Riihimäen kaupungin ja Robotiikkakampuksen koordinoimaan Robo oppii -hankkeeseen. Tämän hankkeen ensisijaisena tehtävänä on edistää robotiikan koulutuksen jatkumoa Riihimäen seudulla. Riihimäellä voi opiskella robotiikkaa varhaiskasvatuksesta aina työelämään asti.

Työpajoihin ilmoittaudutaan täällä. Työpajat toteutetaan Zoom- ja Mural-alustoilla. Erillisiä asennuksia ei tarvita.

Lisätietoa Robo oppii -hankkeesta löydät täältä.

 

Lisätiedot:

Pia Engström, Robotiikkakampus – Robotics Campus, Kehityspäällikkö, puh: 040 629 7672