Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tältä museokeskus näyttäisi – Riihimäki julkistaa museohakuun liittyvät havainnekuvat

11.6.2021 Tiedotteet

Arkkitehdit Davidsson Tarkela on laatinut Riihimäen kaupungille luonnoksen uudesta museokeskuksesta. Kaupungin tarjous erä- ja luontokulttuurimuseoksi perustuu Suomen Metsästysmuseon ja Suomen lasimuseon laajentumiseen museokeskukseksi. Rakennukset yhdistyisivät yhdeksi museokeskukseksi laajennusosan avulla.

”Havainnekuvien perusteella museokeskuksesta rakentuisi upea kokonaisuus. Hahmotelmassa on otettu huomioon se, että uudistuvaan museokeskukseen voisi sijoittua myös ampumasimulaattori ja eräalan kaupallisia toimijoita”, Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö kertoo.

Havainnekuvissa ei oteta vielä kantaa laajennusosan materiaaliratkaisuihin. Arkkitehtitoimiston laatimat havainnekuvat ja kaupungin tarjouksen erä- ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikaksi voi ladata täältä (Google Drive).

Riihimäen kaupunki on sitoutunut osallistumaan museosäätiön perustamiseen sekä museohankkeen valmisteluun ja toteutukseen yhteensä noin kymmenellä miljoonalla eurolla. Museon toteutuksesta vastaisi kaupungin elinkeinoyhtiö Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy.

Toteutuessaan Erä- ja luontokulttuurimuseo toimisi luonnon virkistyskäytön esittelyn ja kokemisen keskuksena, joka jatkaisi Suomen Metsästysmuseon ja Suomen Kalastusmuseoyhdistyksen tekemää museotyötä. Uusi museo esittelisi kokonaisvaltaisesti luonnon virkistyskäyttöä. Tarjouksen museon sijaintipaikaksi jätti 25 kuntaa, joista kilpailun loppusuoralle ovat yltäneet Riihimäen ohella Pyhtää ja Imatra.

Erä- ja luontokulttuurimuseota valmisteleva hanke on ilmoittanut tiedottavansa museon tulevasta sijaintipaikasta 17.6.

Katso myös:
Riihimäki – paras paikka erä- ja luontokulttuurille

Lisätiedot:
Elinvoimajohtaja Mika Herpiö, 040 500 3345