Riihimäki – paras paikka erä- ja luontokulttuurille

Riihimäellä on pitkät perinteet ja vahva osaaminen luonto- ja eräkulttuurin vaalimisessa. Olemme jo lähes 50 vuoden ajalta tunnettuja muun muassa Kansainvälisistä Erämessuista, joka on Suomen suurin erä- ja luontoalan tapahtuma. Alan nimekkäiden ja tunnettujen toimijoiden joukkoon kuuluvat myös Riihimäellä sijaitsevat Suomen Metsästysmuseo, Suomen Metsästäjäliitto sekä merkittävä metsästys- ja tarkkuusasevalmistaja Sako Oy. Riihimäellä on yksi Suomen kehittyneimmistä eräkeskittymistä.

Erä- ja luontokulttuurimuseo rakentuisi osaksi museokeskusta

Erä- ja luontokulttuurimuseo rakentuisi Riihimäellä Suomen Metsästysmuseon muodostamalle tunnetulle ja vakaalle pohjalle. Tavoitteemme on luoda kaupunkiin museokeskus, johon yhdistyisivät Suomen lasimuseon ja Suomen Metsästysmuseon nykyiset tilat. Olemassa olevien laadukkaiden museotilojen hyödyntäminen osana uutta museota olisi kestävän kehityksen mukaista ja samalla museovieraille pystyttäisiin tarjoamaan ainutlaatuinen arkkitehtuurikokemus luonnon helmassa, julkisten kulkuyhteyksien saavutettavissa.

Riihimäellä Erä- ja luontokulttuurimuseo olisi sujuvasti suuren yleisön saavutettavissa. Meille on helppo tulla erityisesti suurista kaupunkikeskuksista Helsingin, Tampereen, Turun ja Lahden seuduilta. Samalla olemme kuitenkin myös luontokohteiden välittömässä läheisyydessä.

Vaivattomasti eräretkelle lähistön luontokohteisiin

Riihimäellä Erä- ja luontokulttuurimuseo olisi toiminnallinen keskus, jossa museovierailuun voitaisiin liittää vaivattomasti esimerkiksi eräretki eräoppaan johdolla lähiseudun luontokohteeseen. Riihimäen läheisyydessä sijaitsevat muun muassa Hämeen järviylängön luonnonpuistot, Hämeenlinnan Aulanko, Hattelmalanharju ja Hyvinkään Sveitsi. Ainutlaatuinen Hatlamminsuo, Vahteriston luonnonsuojelualue ja valtakunnallisesti tunnettu Sammaliston lintukosteikko sijaitsevat aivan Riihimäen keskustaa lähellä.

Riihimäelle on helppo tulla kaikkialta

Riihimäen sijainti väkirikkaalla alueella mahdollistaa sen, että museokeskittymään rakennettavien korkeatasoisten kokous- ja ravintolatilojen toiminnasta saadaan taloudellisesti kannattavaa. Kaupunkimme on ihanteellinen paikka valtakunnallisille kokouksille, sillä mainion sijaintimme ansiosta kokousmatkat ovat kaikkialta meille lyhyet. Olemme osa Helsingin työssäkäynti- ja lähiliikennealuetta ja Riihimäeltä kulkee vilkas junaliikenne pääkaupunkiseudulle sekä Tampereen ja Lahden suuntaan.

Hyvä julkinen liikenne lisää merkittävästi mahdollisuuksia vierailla helposti uudessa Erä- ja luontokulttuurimuseossa. Esimerkiksi junamatkan jälkeen museokeskittymälle olisi mutkatonta polkaista kaupunkipyörillä, joita voi käyttää Riihimäellä varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Riihimäki on monipuolinen vierailukohde

Riihimäellä pystyy rakentamaan monipuolisen päiväretkiohjelman jokaiseen makuun. Täällä on viisi museota, poikkeuksellisen paljon kiinnostavia tehtaanmyymälöitä, teatteriesityksiä ja muita aktiviteettejä lasinpuhalluksesta panssarivaunuajeluun sekä monipuolisia ravintoloita – luontokohteita ja rakennushistoriaa unohtamatta. Houkuttelemme pääkaupunkiseudun kotimaisia ja kansainvälisiä turistivirtoja päiväretkikohteena – toisaalta Riihimäen sekä sen lähiseudun majoitusvaihtoehdot antavat mahdollisuuden myös useamman päivän vierailuun.

Meillä Erä- ja luontokulttuurimuseo olisi kaikkien lähellä.​

10.3.2021: Riihimäellä hyvät mahdollisuudet Erä- ja luontomuseon kumppaniksi
8.2.2021: Riihimäki jatkoon Erä- ja luontomuseohaussa
27.1.2021: Hämeenlinna tukee Riihimäkeä erä- ja luontokulttuurimuseohankkeessa

Millä perusteilla Riihimäki on uuden erämuseon koti? Katso video!

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0