Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Runsas lumentulo voi aiheuttaa häiriöitä liikenteeseen ja sähköverkkoon

12.1.2021 Tiedotteet

Lähipäiville on ennustettu erittäin runsasta lumentuloa ja lumimyräkkää. Kaupunki varautuu lumentulon aiheuttamiin häiriötilanteisiin. Katujen kunnossapidon koko aurauskalusto on käytössä ja aurausta tehdään laajasti ja kunnossapitoluokitus huomioiden. Ensimmäisenä aurataan luokkaan 1 kuuluvat vilkasliikenteiset pääkadut, jonka jälkeen on vuorossa kokoojakadut. Kunnossapitoluokituksen voi tarkistaa kaupungin sivuilta.

Lumentulon runsaudesta riippuen auraaminen ja lumikasojen siirtäminen voi viedä useita päiviä. Kaupunkilaiset voivat auttaa kunnossapitoa pitämällä mahdollisuuksien mukaan kadunvarsipysäköinnin minimissä ja jos mahdollista, välttämään sitä. Lisäksi kaupunki muistuttaa kiinteistönomistajia huomioimaan omat kunnossapitovastuut, kuten pihojen ajoväylien aurauksen. Kiinteistölle kuuluvat kadunhoitotyöt voi tarkistaa kaupungin sivuilta.

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voi jättää palautetta Riihimäen kaupungin palautepalveluun, josta palaute ohjautuu suoraan vastuuhenkilölle.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan runsas lumentulo voi aiheuttaa häiriöitä liikenteeseen ja sähköverkkoon. Lisätietoja siitä, miten mahdollisen sähkökatkon aikana kannattaa toimia, löytyy sekä Carunan että Suomen Pelastusalan Keskusliiton (SPEK) sivuilta. SPEKin sivuilla on lisätietoa myös kotivarasta.