Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki mukana Erä- ja luontomuseon tarjouskilpailussa

1.4.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungilta on pyydetty virallinen tarjous Erä- ja luontokulttuurimuseon rahoittamisesta. Uuden museon perustamista selvittävä asiantuntijaryhmä on pyytänyt perustamistarjousta myös Pyhtäältä, Imatralta, Oululta ja Rovaniemeltä. Tarjousta pyydetään mahdollisesti myös muilta kunnilta.

Riihimäen kaupungin ehdotus erä- ja luontomuseon sijaintikaupungiksi perustuu metsästysmuseon ja lasimuseon laajentamiseen museokeskukseksi.

”Riihimäen kaupungin tarjousta on alettu valmistella ripeästi. Kaupunki on myös pyytänyt lähikuntia mukaan museon rahoittamiseen, koska yksistään Riihimäen rahoituksella tätä kansainvälisesti houkuttelevaa matkailukohdetta tuskin alueelle saadaan”, elinvoimajohtaja Mika Herpiö toteaa.

Valtakunnallisen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen taustalla ovat Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys. Hanketta tukevat maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Museovirasto. Uuden museon tavoitteena on 100 000 vuotuista kävijää. Museorakennuksen tilatarpeeksi on arvioitu noin 6 000 neliömetriä ja museon vuotuisiksi kustannuksiksi 2,4 miljoonaa euroa, josta valtionosuuden arvioidaan kattavan noin puolet.

Yli 60 kuntaa ilmoitti olevansa kiinnostunut uuden museon kaupunkikumppanuudesta. Näistä kunnista 24 toimitti ehdotuksen museon sijaintipaikasta. Hakijaryhmää on karsittu useaan otteeseen muun muassa tarkentavien neuvottelujen ja kuntavierailujen perusteella. Asiantuntijaryhmä vieraili Riihimäellä alkuvuodesta.

”Olemme innostuneita siitä, että Riihimäki on mukana tarjouspyynnön saaneiden rajatutussa joukossa. Nyt kilpailun lähestyessä ratkaisevia vaiheitaan Riihimäki satsaa myös lisää oman tarjouksensa markkinointiin ja on myös valinnut arkkitehtitoimiston museokeskuksen suunnitteluun”, Herpiö kertoo.

Lisätiedot: Mika Herpiö, elinvoimajohtaja, puh: 040 500 3345

Lisätietoa museohausta täällä