Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki hakee kilpailun avulla uusia tapahtumia

2.11.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Koe ja näe Asuminen Kulttuuri Osallisuus Tapahtumat Viestintä ja markkinointi

Vuoden 2021 Rakas Riksu -tapahtuman lava ja yleisöä
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupunki järjestää ensimmäistä kertaa kaikille avoimen tapahtumakilpailun. Haussa on uusi tapahtuma tai uusia tapahtumia Riihimäelle, jotta kaupungin tapahtumakirjo olisi entistä monipuolisempi. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa Riihimäen vetovoimaa ja tehdä tunnetuksi kaupungin mahdollisuuksia erinomaisena tapahtumapaikkana.

”Riihimäellä järjestetään jo isoja kansainvälisiä tapahtumia, kuten Erämessut, joka tuo kaupunkiin noin 40 000 messukävijää. Riihimäelle on vilkkaat liikenneyhteydet ja meille on helppo tulla kaikista suunnista.  Olemme siten mainio paikka niin valtakunnallisille kuin kansainvälisillekin tapahtumille”, elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

Kilpailussa kaksi sarjaa

Tapahtumakilpailussa on kaksi kilpailusarjaa, joista toinen on suunnattu ammattimaisille tapahtumatuotannoille ja toinen on kaikille avoin tapahtumaideasarja. Ammattisarjassa etsitään tapahtumia, joilla on jo valmis tuotantokonsepti. Tämän kilpailusarjan tapahtuma voi olla jossain muualla aiemmin toteutettu, mutta sen on oltava Riihimäellä ennen kokematon. Sarjassa palkitaan yksi tai useampi tapahtumaidea yhteistuotantosopimuksella, jonka sisältö ja yksityiskohdat neuvotellaan erikseen.

”Olemme valmiina toimimaan tapahtumatuotantojen yhteistyökumppanina ja panostamaan tapahtumiin rahallisesti nopeallakin aikataululla. Ensimmäisiä tapahtumakilpailun tapahtumia voidaan järjestää jo kesällä 2022”, Herpiö kertoo.

Kaikille avoimessa ideasarjassa haetaan tapahtumaideoita uusista tapahtumista. Samassa sarjassa saa antaa kilpailuehdotuksia myös nykyisten tapahtumien kehittämisestä. Paras idea palkitaan 500 euron palkinnolla.

Taustalla kaupunkilaisten toive

Tapahtumakilpailulla vastataan myös riihimäkeläisten toiveisiin entistä runsaammasta tapahtumatarjonnasta sekä yhteisöllisyyden lisäämisestä tapahtumien avulla. Riihimäkeläiset toivoivat kaupunkiin lisää tapahtumia esimerkiksi robottipuheluissa, jotka toteutettiin vuonna 2020. Robottipuhelut olivat osa Sitran hankekokonaisuutta, jossa kokeiltiin robottipuheluita kuntalaisten kuulumisten ja palvelutarpeiden selvittämisessä.

Tapahtumakilpailu alkaa 2. marraskuusta ja päättyy 15. joulukuuta. Voittajien valinnat tehdään 15. tammikuuta 2022 mennessä.

Tapahtumakilpailun osallistumisohjeet löydät Riihimäen kaupungin verkkosivuilta.