Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläiset menestyivät upeasti robotiikan SM-kilpailuissa

29.4.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Opi ja kasvata Perusopetus Robotiikka

Kolmipäiväiset robotiikan SM-kilpailut päättyivät tänään perjantaina Riihimäellä. Torstain ja perjantain aikana kilpaili 26 VEX IQ -sarjan joukkuetta. VEX IQ -sarjassa kilpailevat alakoulujen ja yläkoulujen oppilaat.

Kilpailun yksilöhaasteessa menestyivät:

1. Cube Drivers (Joose Kalliontausta, Aapo Pyyhtiä, Aleksi Sillanpää, Inka Valli), Harjunrinteen koulu, Riihimäki

2. Super Idol (Otava Saraste, Aaro Meriläinen, Ukko Kankainen, Saku Karjalainen), Rajakylän koulu, Oulu

3. Melor (Emmi Tuhkanen, Hilla Sokka, Leo Silén), Pohjolanrinteen koulu, Riihimäki

Kilpailun tiimihaasteessa ykkössijan tavoittivat riihimäkeläiset Cube Drivers ja Melor. Tiimihaasteen kakkossijalle tulivat oululainen Super Idol ja oululainen JASA (Arne Orovainen, Arttu Kotila, Jimi Tarkkonen, Sisu Hyvärinen).

Kilpailun tavoitelluimman palkinnon, Excellence Awardin, nappasi alakoululaisten joukkueista riihimäkeläinen Team Shark (Luka Hämäläinen, Aatos Jokinen, Urho Silvennoinen). Tuomaristo perusteli valintaa sillä, että joukkue oli ensimmäistä kertaa mukana SM-kilpailuissa, mutta sen suunnitteluasiakirja oli hienosti tehty. Joukkue oli valmistautunut huolellisesti ja sen tasokkuus yllätti tuomariston. Tuomariston mukaan Team Shark:n taso kestää kansainvälisen vertailun.

Yläkoululaisten joukkueista Excellence Award -palkinnon sai riihimäkeläinen Cube Drivers. Tuomariston mukaan joukkue osoitti kivenkovaa ammattitaitoa ja karsintaotteluissa sen pistekeskiarvo vain jatkoi nousuaan. Suunnitteluasiakirjassaan joukkue esitteli suunnitteluprosessinsa ammattitaitoisesti ja kokonaisvaltaisesti. Joukkue oli vakuuttava myös tuomariston haastattelussa.

Judges Award -palkinnon sai riihimäkeläisten Juuso Patjan ja Uuno Julkusen muodostama Team Chicken Nuggets. Tämä joukkue menetti puolet alkuperäisestä vahvuudestaan, mutta lannistumaton kaksikko nousi SM-kilpailuihin saakka. Tuomaristo palkitsee joukkueen päättäväisestä yrittämisestä ja määrätietoisuudesta.

Sportsmanship Award -palkinnon sai Summer Boys -joukkue, johon kuuluvat riihimäkeläiset Kimi Sarkkinen ja Aatos Vilja. Tuomariston mukaan tämä kaksikko oli yhtä positiivinen kuin kesän aurinko ja keräsi kehuja kaikilta kisakentiltä.

Thin Award -palkinnon sai oululainen Super Idol -joukkue, joka vakuutti tuomariston ohjelmointitaidoillaan ja suoriutui ohjelmointihaasteesta erinomaisesti sekä varmasti. Lähdekoodin ratkaisut olivat perusteltuja ja ne edustivat oppilaiden osaamista parhaimmillaan.

Design Award -palkinnon sai riihimäkeläinen Melor, joka menestyi kisakentillä ja vakuutti tuomariston myös ansiokkaalla suunnitteluasiakirjallaan. Tuomariston mukaan joukkueella oli homma hallussa.

”Joukkueet olivat täysillä mukana ja kilpailujen aikana koettiin niin onnistumisen huippuhetkiä kuin pettymyksiäkin. Oli huikeaa nähdä, kuinka joukkueet tekivät saumatonta yhteistyötä ja kannustivat toisiaan päästäkseen yhdessä eteenpäin”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen sanoo.

Robotiikan SM-kilpailujen VRC-sarjan osuus kilpailtiin Riihimäellä keskiviikon aikana. Voit lukea sarjan palkituista lisää täältä.

Riihimäkeläisnuorilla oli vahva edustus kilpailijoissa kaikkien kolmen kilpailupäivän aikana. Mukana kilpailemassa oli myös joukkueita Oulusta ja Luvialta sekä Sloveniasta, josta paikalle saapui Harjunrinteen koulun ystävyysjoukkue. Seuraavat robotiikan SM-kilpailut järjestetään Riihimäellä ensi vuoden viikolla viisi.

Riihimäkeläinen VEX IQ -sarjan joukkue Cube Drivers lähtee edustamaan Suomea robotiikan MM-kilpailuihin Dallasiin. VRC-joukkueista Suomea edustaa MM-kilpailuissa riihimäkeläinen Team 4 Orange Musketeers.