Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläisillä hieno päivä robotiikan SM-kisoissa

27.4.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Opi ja kasvata Robotiikka

Robotiikan VEX VRC -sarjan Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänään keskiviikkona Riihimäen urheilutalolla. Kilpailuun osallistui kuusi VRC-joukkuetta, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin. VRC-sarjan joukkueet koostuvat toisen asteen opiskelijoista ja yhdeksäsluokkalaisista.

Kilpailun yksilöhaasteessa menestyivät:

  • 1.Team 4 Orange Musketeers (Matilda Ahola, Aada-Sofia Särkkä, Teemu Karjalainen, Aapo Hakuni ja Lauri Helander) Riihimäeltä
  • 2. Annihilators (Aatu Honkanen, Simo Sinisammal, Valtteri Korkala) Oulusta.
  • 3. Valor (Valtteri Laine, Elias Hietanen, Onni Kuusisto) Pohjolanrinteen koulusta Riihimäeltä.

Tiimihaasteessa menestyivät ykkössijalle Team LogiiGaton (Eevi Halmetoja, Mea-Maria Suuronen ja Joanna Oivo) ja Team Columbus (Ville Mustonen, Miska Jahkonen ja Atte Laitinen). Molemmat tiimihaasteen ykkössijan joukkueet ovat Riihimäeltä Harjurinteen koululta.

Tiimihaasteen kakkossijalle tulivat Team Orange Musketeers ja Annihilators.

Kilpailun tavoitelluimman palkinnon, Excellence Awardin, nappasi Team 4 Orange Musketeers, joka vakuutti tuomariston niin haastattelun kuin suunnitteluasiakirjan osalta. Joukkue myös nosti esiin niin yksilöosaamisensa kuin tiimityöskentelytaitonsa. Lisäksi robotin tehokkuus kiinnitti tuomariston huomion.

Team 4 Orange Musketeers palkittiin myös Think Award -palkinnolla. Tämän palkinnon perusteissa joukkuetta kiitettiin muun muassa erinomaisesti organisoidusta lähdekoodista, jonka lukeminen oli selkeää.

Judges Award -palkinnon sai Team LogiiGaton, joka kilpaili ensimmäistä kertaa VRC-sarjassa. Joukkueen aiempi kokemus auttoi kuitenkin menestymään uudessa haastavassa ympäristössä.

”Päivän kilpailut olivat kovatasoisia ja vauhdikkaita. Joukkueiden strateginen osaaminen oli parempaa kuin aiempina vuosina. Kilpailupäivässä riitti jännitystä loppuun saakka, yleisö eli kilpailijoiden mukana ja tunnelma Urheilutalossa oli innostunut”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen kuvailee.

Riihimäkeläisillä oli keskiviikon kilpailuissa vahva edustus, sillä peräti viisi kuudesta joukkueesta oli riihimäkeläisiä. Kilpailut jatkuvat torstaina ja perjantaina peruskoululaisten VEX IQ -sarjan kilpailuilla.

Robotiikan SM-kilpailuissa kisataan VEX-robotiikan kehitysalustoilla, joissa mekaniikkaosista, erilaisista antureita ja moottoreista rakennettuja robotteja ohjataan kauko-ohjaimella sekä ohjelmoidaan toimimaan itsenäisesti.

Team 4 Orange Musketeers lähtee ensi viikolla edustamaan Suomea robotiikan MM-kilpailuihin Dallasiin.