Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen rikkaan rakennusperinnön kohteet lisättiin karttapalveluun

5.3.2021 Tiedotteet

Riihimäen rakennetun kulttuuriympäristöt -selvityksen kohteet on julkaistu nyt myös kaupungin karttapalvelussa. Näin kaikilla on mahdollisuus saada yksinkertaisesti lisätietoa arvokkaista rakennetun kulttuuriympäristön kohteista Riihimäellä.

”Karttapalvelusta on helppo tarkistaa, onko joku rakennus mukana selvityksessä ja saada inventoidusta kohteesta lisätietoa. Sen voi tehdä myös paikan päältä, sillä karttapalvelu toimii myös mobiilisti”, kertoo paikkatietokoordinaattori Johanna Hyytinen

Kattavassa selvityksessä on luettelot Riihimäen valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaista rakennetun kulttuuriympäristön kohteista sekä päivitetty inventointi kohteista, joilla on paikallista arvoa. Selvitystyössä on tunnistettu ja kuvattu riihimäkeläisen kulttuuriympäristön arvot ja ominaispiirteet. Selvitys valmistui viime keväänä.

Raportti kokoaa yksiin kansiin Riihimäen rakennetun kulttuuriympäristön kohokohdat eri vuosikymmeniltä, ja tuo esille niihin liittyvät arvot muun muassa maankäytön suunnittelua varten. Luettelossa Riihimäen merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä on peräti 271 rakennuskohdetta, jotka on esitelty aluekokonaisuuksittain ja teemoittain. Osa näistä kohteista muodostaa valtakunnallisissa ja maakunnallisissa inventoinneissa nimettyjä arvokkaita aluekokonaisuuksia.

Lisäksi mukana on Riihimäen paikallisesti arvokkaat kulttuuriympäristöt. Jokaisesta kohteesta esitetään tiivis selostus rakennuksen historiasta, ulkoasusta sekä perustelut kohteen arvotukselle rakennetussa kulttuuriympäristössä. Selvityksessä on laaja aineisto valokuvia, ja kohteiden sijaintia kaupungissa on havainnollistettu karttakuvin.

”Jokainen voi suunnitella karttapalvelun avulla oman tutustumisretkensä riihimäkeläisiin kulttuuriympäristöihin. Ne ovat ehdottomasti sen arvoisia! Liikaa ei saa kuitenkaan innostua, vaan pitää muistaa kunnioittaa kotirauhaa”, sanoo yleiskaava-arkkitehti Niina Matkala

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt -selvityksen on laatinut projektisuunnittelijana kaavoituksessa työskennellyt Kristian Tuomainen kesäkuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Selvitys toimii jatkuvan suunnittelun periaatteella tehtävän yleiskaavoituksen selvitysaineistona rakennetun kulttuuriympäristön osalta.

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt -selvitys on saatavilla pdf-tiedostona kaupungin verkkosivuilla, jonne on koottu aiheeseen liittyvää tietoa laajemminkin.

Painettua julkaisua voi myös ostaa myös Riihimäen kaupungin Tietotuvasta (os. Eteläinen Asemakatu 2) ja Riihimäen taidemuseolta (Temppelikatu 8). Julkaisun hinta on 20,72 euroa (sis. alv 10 %).

Lisätiedot:

Niina Matkala, yleiskaava-arkkitehti, puh: 050 433 54 55

Johanna Hyytinen, paikkatietokoordinaattori, puh: 050 500 16 13