Riihimäen rikas rakennusperintö

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt on kattava selvitys arvokkaista rakennetun kulttuuriympäristön kohteista kaupungin alueella. Selvitystyössä on huomioitu valtakunnallisesti ja maakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt ja päivitetty paikallisesti merkittävien kohteiden luettelo vastaamaan nykytilannetta. Riihimäen paikallisesti merkittävä rakennusperintö on edellisen kerran luetteloitu Riihimäen rakennuskulttuuria 2010 -selvityksessä. Paikallisesti merkittävien kohteiden luetteloa on täydennetty uudessa selvitystyössä niin, että se antaa kattavan kuvan riihimäkeläisen kulttuuriympäristön arvoista.

Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt -selvityksen päivitys on toteutettu kesäkuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Selvitys toimii jatkuvan suunnittelun periaatteella tehtävän yleiskaavoituksen selvitysaineistona rakennetun kulttuuriympäristön osalta.

Tutustu selvitykseen seuraavasta linkistä:
Riihimäen rakennetut kulttuuriympäristöt

 kohteet karttapalvelussa

Julkaisua voit myös ostaa Riihimäen kaupungin Tietotuvasta (os. Eteläinen Asemakatu 2) tai sitä voi selailla myös  Riihimäen kaupunginmuseolla tai kaupunginkirjastossa. Julkaisun hinta on 20,72 euroa (sis. alv 10 %).

 

Aikaisempi julkaisu ”Riihimäen merkittäviä rakennuksia, rakennusryhmiä ja kulttuurimaisemakokonaisuuksia” on vuodelta 2010.

 

Lisätietoja:

Jari Jokivuo
kaavoitusarkkitehti
040 330 4828

Niina Matkala
vt. kaavoituspäällikkö
050 433 5455

etunimi.sukunimi@riihimaki.fI


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 1 Kyllä 5 Ei 1