Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen Peukaloisen korttelin arkkitehtuurikilpailun voittaja julkistetaan 21. tammikuuta 2021

18.1.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunkikehityslautakunta valitsee kokouksessaan 19. tammikuuta Asemanpuiston Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailun voittajan. Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n edustaja esittelee voittajaehdotuksen ja -tiimin torstaina 21. tammikuuta kello 8.30 kaupungin YouTube-kanavan kautta välitettävässä tilaisuudessa. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kanavalla myös jälkikäteen.

Tilaisuudessa palkitaan myös yleisöäänestyksen voittaja. Kaikki riihimäkeläiset ovat tervetulleita kuulemaan valinnan tulokset. Kuulijat voivat esittää kysymyksiä ja lähettää kommentteja tilaisuuteen kanavan keskustelupalstan välityksellä. Vastaamassa ovat muun muassa kilpailun arviointiryhmän puheenjohtaja, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö, SAFA:n kilpailuasiantuntija, arkkitehti Mari Koskinen sekä kilpailun voittajatiimin edustajat.

Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailu on osa Riihimäki 2030-strategian #UusiRiksu-kärkihankkeen toteuttamista. Tavoitteena oli löytää arkkitehtonisesti korkeatasoinen, kaupunkikuvallisesti omaleimainen sekä toteutuskelpoinen kilpailuehdotus, joka asettaa laatutason Asemanpuiston alueen tulevalle suunnittelulle ja toteutukselle. Kilpailu toteutettiin tonttienluovutuskilpailuna, jonka voittajaryhmä saa lunastusoikeuden asemakaavaan merkittäville kilpailualueen tonteille.

Asemanpuiston alueesta kehitetään asukkaille ja yrityksille kiinnostava Riihimäen aktiivinen ja vihreä ydin. Asemanpuistoon kuuluvat rautatieaseman ympäristö sekä Jokikylän, Suokylän ja Peltosaaren alueet.

Kilpailun verkkosivu

Lisätietoja:

Mika Herpiö, arviointiryhmän puheenjohtaja/vt. kaupunginjohtaja, Riihimäen kaupunki, 040 500 3345, mika.herpio@riihimaki.fi

Kristian Keinänen, hankepäällikkö, Riihimäen kaupunki, 050 465 2251, kristian.keinanen@riihimaki.fi

Mari Koskinen, kilpailuasiantuntija, Suomen Arkkitehtiliitto, 045 139 3665, mari.koskinen@safa.fi