Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kierrätyskeskuksella ennätyksellisen hyvä vuosi

7.12.2022 Tiedotteet Kierrätyskeskus Asuminen Kierrättäminen Kiertotalous Työllisyyspalvelut Ympäristö ja luonto

Riihimäen kierrätyskeskuksen toiminta on kasvanut usean vuoden ajan ja käynnissä olevasta vuodesta on tulossa ennätyksellisen hyvä.

”Tavoitteet on saavutettu niin tavaramäärässä kuin myynnissäkin. Loppuvuosi parantaa vielä kokonaisuutta ja kuluvasta vuodesta tulee useilla mittareilla paras kierrätyskeskuksen 33-vuotisen historian aikana”, työtoiminnanohjaaja Jyri Lindblom kertoo.

Kierrätyskeskus vastaanottaa monenlaisia tavaroita, joista suurimpia tuoteryhmiä ovat erilaiset taloustavarat, kirjat, kodinkoneet, sähkölaitteet ja huonekalut. Niille riittää hyvin ostajia.

Heikosta menekistä kärsivät vain vanhat kirjat, huonosti hoidetut nykyaikaiset huonekalut ja muu huonokuntoinen tavara. Vaatteita ja kenkiä kierrätyskeskus ei vastaanota. Kierrätyskeskuksessa panostetaan siihen, että myytävä tavara on laadultaan mahdollisimman hyvää. Tämän vuoksi tavarat muun muassa puhdistetaan ja tarkastetaan ennen myyntiä. Toisinaan tavaroille tehdään pientä kunnostusta.

Myös hyvään asiakaspalveluun ja tavaroiden esillepanoon kiinnitetään huomiota.

”Hintataso pidetään edullisena. Kun hinnoittelu on matalaa, pystymme hallitsemaan tavaravirtaa ja tavaroiden kiertoa. Asiakas- ja tavaramäärän kasvua selittää osaltaan se, että kuluttajat ovat entistä kulutusvastuullisempia ja tiedostavat hyvin kulutuksensa vaikutuksen ympäristöasioihin”, Lindblom sanoo.

Myös kierrätyskeskuksen tavaroiden nouto- ja vientipalvelua tarvitsevien määrä sekä kahvila Kuplan asiakaskunta on kasvanut. Kahvila Kuplan suolaiset ja makeat herkut valmistetaan kierrätyskeskuksen keittiössä.

Kierrätyskeskuksella on pienimuotoista oman talon tuotantoa, jonka lähtökohtana on innovatiivinen kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Lisäksi myyntiin punnitaan ja pakataan tee se itse -tavaraa kädentaitajien iloksi.

Lindblom kiittää kierrätyskeskuksen tiloja toimiviksi ja muuntuviksi kausittain vaihtelevan tavarakysynnän mukaan. Myymälän tiloja on helppo somistaa viihtyisäksi.

Aina kaikkea tarjolla olevaa tavaraa ei voida vastaanottaa, sillä osa tarjolla olevasta tavarasta on liian heikkokuntoista. Myös tilan puute vaivaa ajoittain kierrätyskeskusta.

Riihimäen kaupungin työllisyyspalveluihin kuuluvassa kierrätyskeskuksessa on viisi vakinaista työntekijää sekä vuositasolla noin kaksikymmentäviisi palkkatuettua työntekijää ja suunnilleen saman verran työkokeilijoita. Työnkuvat räätälöidään yksilöllisesti jokaiselle työntekijälle. Laadukas perehdytys, ohjaus sekä työvalmennus kuuluvat palveluihin. Työ kierrätyskeskuksessa onkin usealle väylä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen.

Kierrätyskeskus toimii osoitteessa Sakonkatu 4 A. Se on avoimena ma, ti, to ja pe klo 10–17 ja ke klo 10–18.

Löydät tietoa kierrätyskeskuksesta täältä.

Kierrätyskeskuksen työtoiminta, mm. tekninen työ