Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä koulutaipaleen aloittaa 282 ekaluokkalaista

4.8.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungin esiopetuksen yksiköt, perusopetuksen koulut ja lukio aloittavat lukukautensa keskiviikkona 11.8.2021. Riihimäellä aloittaa tänä syksynä

  • 42 lasta viisivuotiaiden kaksivuotisen esiopetuksen kokeilussa
  • 293 lasta kuusivuotiaiden esiopetuksessa
  • 282 koulun ensimmäisen luokan oppilasta
  • 170 lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa.

Koulutyö alkaa yhteensä noin 3100 perusopetuksen oppilaalla ja noin 500 lukiolaisella.

Riihimäen päiväkodit ovat toiminnassa maanantaista 2.8.2021 alkaen. Lapset tulevat varhaiskasvatuksen piiriin elo-syyskuun aikana yksilöllisten aikataulujen mukaan.

Koronatilanteen muutoksiin reagoidaan nopeasti

Koronapandemian vuoksi varhaiskasvatuksen ja opetuksen henkilökunta kiinnittävät erityistä huomiota palvelujen turvallisuuteen.

Esi- ja perusopetuksessa sekä lukiossa syyslukukauden toiminta käynnistyy lähiopetuksena. Opetus- ja muut järjestelyt hoidetaan hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Kaupunki seuraa koronatilannetta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen antamia suosituksia ja ohjeita.

”On tärkeää huomioida, että varhaiskasvatukseen tai kouluun ei pidä tulla flunssaoireisena tai sairaana. Myös ulkomailla matkailleiden on hyvä tutustua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karanteeniohjeisiin ja noudattaa niitä”, sivistysjohtaja Jarkko Niiranen sanoo.

Yksiköt ovat varautuneet muuttamaan toimintatapoja tarvittaessa nopeastikin, jos tilanne muuttuu.

Helmi vaihtuu Wilmaan, tunnukset saa koulun alkaessa

Perusopetuksen oppilaiden huoltajia ja lukiolaisten kotiväkeä tiedotetaan tarkemmin lukuvuoden alkamiseen liittyvistä käytännöistä.

Riihimäen kaupungin käyttämä oppilastietojärjestelmä vaihtuu elokuussa, kun käyttöön otetaan Primus-oppilastietojärjestelmä. Tämän vuoksi myös kodin ja koulun yhteistyössä käytetty Helmi-verkkopalvelu vaihtuu Wilma-ohjelmistoon. Oppilaat ja huoltajat tulevat saamaan Wilma-tunnukset syksyllä koulun alkaessa.

Koululaisille mobiililiput joukkoliikenteeseen

Lukuvuoden ensimmäinen koulupäivä on paikallisliikenteessä ja Riihimäki – Ryttylä -seutuliikenteessä maksuton kaikille koululaisille.

Joukkoliikenteessä otetaan alkavana lukuvuotena käyttöön koululaisten mobiililiput. Oppilaille, joille on myönnetty koulukuljetusetuus, ohjeistetaan mobiililippujen käyttöönotto ensimmäisenä koulupäivänä.

Takseilla kuljetettavien oppilaiden huoltajat saavat ensimmäisen koulupäivän hakuajan tekstiviestinä. Koulukuljetushakemuslomake on täytettävissä kaupungin verkkosivulla.

Oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset, joiden koulumatka on yli seitsemän kilometriä kotiovelta koulun ovelle, saavat KELAn koulumatkatukea. Hakemuksen saa lukion kansliasta tai KELAn nettisivuilta. Ei-oppivelvollisten lukiolaisten koulumatkatuki ohjeistetaan ensimmäisenä koulupäivänä.

Koulujen alkaessa pyydämme kaikkia liikkujia noudattamaan liikenteessä erityistä varovaisuutta ja huomiomaan lukuvuoden aloittavat lapset ja nuoret.

Lisätietoja:

Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh. 050 526 3175