Koululais- ja opiskelijalippu

Koululais- ja opiskelijalippuja myydään vain riihimäkeläisille peruskoululaisille sekä lukiossa, ammattioppilaitoksessa, ammatti-instituutissa tai muussa 2. asteen oppilaitoksessa opiskeleville.

Lipulla voi matkustaa paikallisliikenteen ja Riihimäki-Ryttylä-seutuliikenteen busseissa. Lipulla ei kuitenkaan voi matkustaa eikä sitä voi käyttää osamaksuna Riihimäen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla.

Lippu ostetaan joko Reitit & Liput -mobiilisovelluksella tai pahvisena näyttölippuna. Lipun voi ostaa joko koko lukuvuodeksi tai lukukaudeksi kerrallaan. Lipun voi ostaa myös kesken lukukauden tai -vuoden.

Peruskoululaisen lukukausilippu maksaa 57,00 €
Peruskoululaisen lukuvuosilippu maksaa 114,00 €
2. asteen opiskelijan lukukausilippu maksaa 73,00 €
2. asteen opiskelijan lukuvuosilippu maksaa 146,00 €

Syksyn 2021 lukukausilippu on voimassa 9.8. – 31.12.2021
2021-2022 lukuvuosilippu on voimassa 9.8.2021 – 5.6.2022

Voimassaoloaikana lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja arkisin, viikonloppuisin, pyhäpäivinä sekä loma-aikoina (ei kuitenkaan oikeuta tarpeettomaan edestakaiseen matkustamiseen).

Mobiililippu

Elokuusta 2021 alkaen koululais- ja opiskelijaliput tulevat myyntiin myös mobiililippuina.

Lippu ostetaan Matkahuollon Reitit & Liput -mobiilisovelluksella. Tarkempia tietoja sovelluksesta ja sen lataamisesta löytyy täältä. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

Mobiilisovellukseen rekisteröidytään koulun tai oppilaitoksen oppilas- tai opiskelijasähköpostiosoitteella. Sovellukseen syötetään koodi ”riihimaki”, jonka jälkeen koululais- ja opiskelijaliput tulevat näkyviin.
Tarkemmat ohjeet lippujen käyttöönottoon löytyvät täältä.

Maksuvälineenä mobiilisovelluksessa kelpaavat yleisimmät maksukortit. Maksaa voi myös Apple Pay:llä ja Google Pay:llä.

Mobiililippuja pystyvät ostamaan kaikkien Riihimäen peruskoulujen oppilaat, lukiolaiset sekä Hyrian opiskelijat. Muiden oppilaitosten sähköpostiosoitteet eivät toimi ainakaan heti elokuun 2021 alussa. Muiden oppilaitosten sähköpostiosoitteita voidaan lisätä järjestelmään myöhemmin kyseessä olevan oppilaitoksen suostumuksella.

Oppilaat, joille on myönnetty koulukuljetus, ja joiden koulukuljetus järjestetään joukkoliikenteellä, saavat mobiilisovellukseen näkyviin maksuttoman koululaislipun. Lippu ”ostetaan” sovelluksessa samalla tavoin kuin maksullinenkin lippu, jonka jälkeen lippu on käytettävissä.

Näyttölippu

Lippu ostetaan Tietotuvasta.
Tietotuvan aukioloajat ja yhteystiedot

Ostaessa tarvitsee olla mukana valokuva (passikuva tai koulun ottama yksityiskuva) sekä koulun tai oppilaitoksen leimalla varustettu tilauslomake (lukuvuosi 2021-2022 / syyslukukausi 2021). Tilauslomakkeita saa myös paperisena kouluilta sekä Tietotuvasta.

Tilauslomaketta ei tarvita kevätlukukauden lippua ostettaessa, mikäli oppilaalla tai opiskelijalla on mukanaan edellisen syyslukukauden lippu kokonaisuudessaan.

Kadonneen tai tuhoutuneen näyttölipun tilalle voi ostaa uuden lipun (uusi valokuva tarvitaan). Lipun uusimisesta peritään 9 €.

Lukuvuoden ensimmäinen koulupäivä

Koska mobiililipun ostamiseen tarvitaan oppilassähköpostiosoite ja näyttölipun ostamiseen koulun leima, on paikallisliikenteessä ja Riihimäki-Ryttylä-seutuliikenteessä matkustaminen maksutonta kaikille koululaisille lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä.

 

Lisätietoja:

Koulujen kansliat
Tietotupa
Tekninen palvelukeskus

Kimmo Männistö
liikennetekniikan asiantuntija, joukkoliikenne
040 330 4928


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 9 Ei 2 Kyllä 9 Ei 2