Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

R-liikenne siirtyy syysaikatauluihin 9. elokuuta

1.8.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Julkinen liikenne Joukkoliikenne Liikenne ja kadut

Paikallisliikenteen bussi rautatieaseman edustalla
Kuva: Teemu Heikkilä

Riihimäen paikallisliikenne eli R-liikenne siirtyy syysaikatauluihin keskiviikkona 9. elokuuta koulujen alkaessa. Samalla joidenkin linjojen reitteihin ja aikatauluihin tulee muutoksia.

Aikataulujulkaisu löytyy kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.riihimaki.fi/joukkoliikenne. Painettua julkaisua jaetaan elokuussa R-liikenteen busseissa, rautatieasemalla, Matkakeskuksen Tietotuvassa ja Riksulassa, kirjastossa ja sairaalassa.

Koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden lukukausi- ja lukuvuosiliput tulevat myyntiin elokuun alussa. Ensimmäisenä koulupäivänä eli 9.8. bussilla matkustaminen on maksutonta kaikille koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille R-liikenteen linjoilla (pois lukien R-kyyti) sekä Riihimäki-Ryttylä- ja Riihimäki-Loppi-seutuliikenteissä.

Keskeiset muutokset R-liikenteen aikatauluissa ja reiteissä

Bussilinja 1 alkaa ajaa myös viikonloppuisin 9. elokuuta alkaen.

Linjan 3 reitti muuttuu siten, että se ajaa Pohjankorvesta Merkokseen, ei Tienhaaraan. Linja 3 ei käy syksylläkään kaikkiin kellonaikoihin Kumpulassa silloin, kun linja 9 on ajossa.

Linjan 4 aikataulu muuttuu siten, että se lopettaa ajamisen sairaalan suuntaan iltapäivisin tunnin aiemmin kuin keväällä 2023 (viimeinen lähtö on kello 15.45). Se ajaa vastaavasti Vasikkahaan suuntaan tunnin myöhempään. Lisäksi linja 4 ajaa Vasikkahaan lenkin toisinpäin kuin keväällä eli kyytiin pääsee kadun toiselta puolelta.

Linja 7 aloittaa uutena linjana. Se ajaa Metsäkorpeen ja Vasikkahakaan. Linjan reitissä ja aikatauluissa on otettu huomioon erityisesti kouluun kulkeminen Metsäkorven suunnalta.

Linjan 8 reitti muuttuu siten, että se ajaa Korttionmäestä Tienhaaraan, ei Metsäkorpeen. Aikataulut ovat Korttionmäestä kouluun kulkemisen kannalta sopivammat kuin keväällä 2023. Linjalla 8 järjestetään koulumatkayhteydet Tienhaaran suunnalta Uramon koululle.

Linja 9 on ajossa 1. lokakuuta alkaen.

Linjoihin 2, 5, 6 ja 10, palvelulinjoihin 11 ja 12 sekä kutsuliikenne R-kyytiin ei tule muutoksia.

Uusia lippuvaihtoehtoja ja muutoksia hintoihin

Keskiviikkona 9. elokuuta astuu voimaan myös joukko lippu-uudistuksia. Lastenlippu muuttuu lasten ja nuorten lipuksi ja käyttäjien yläikärajaa nostetaan 16 vuodesta 19 vuoteen. Alle 7-vuotiaat matkustavat edelleen maksutta.

Linjaliikenteeseen tulee uusina lipputuotteina käyttöön parhaan hinnan lippu (hinta riippuu matkustajan tekemien matkojen määrästä), päivälippu (voimassa 24 tuntia ostohetkestä) sekä lasten/nuorten 30 päivän kausilippu ja sarjaliput.

Lisäksi toisen asteen opiskelijoiden ja aikuisten sarjalippujen hinnat laskevat. Myös joihinkin muihin lipputuotteisiin tulee pieniä hinnanmuutoksia.

R-kyydille tulee käyttöön uusi linjaliikenteestä poikkeava hinnoittelu. Linjaliikenteen lipputuotteet eivät siis enää kelpaa R-kyydissä.

Tarkemmat tiedot uusista lipputuotteista ja hinnoista löydät Riihimäen kaupungin Matkaliput-sivulta: www.riihimaki.fi/matkaliput

Koululais- ja opiskelijalippujen QR-koodi näytettävä jatkossa lukulaitteeseen

Peruskoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden mobiililippujen käyttö muuttuu 9. elokuuta alkaen siten, että lipuissa näkyvä QR-koodi näytetään bussissa aina kyytiin noustessa QR-koodin lukulaitteeseen.

 

Lisätiedot

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue Joukkoliikenne Kaupunkipyörät Yleinen palaute joukkoliikenteestä joukkoliikenne@riihimaki.fi.