Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

R-kyyti aloittaa pysäkkiajon 15. lokakuuta

10.10.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Kutsukyyti Joukkoliikenne Julkinen liikenne

R-kyydin toiminta muuttuu 15. lokakuuta, mistä lähtien R-kyydin kuljetukset siirtyvät käyttämään pääasiassa linja-autopysäkkejä. Jatkossa R-kyyti siis tilataan linja-autopysäkille ja kyydistä jäädään linja-autopysäkillä. Matkaa voi edelleen hakea osoitteen perusteella, jolloin sovellus tai asiakaspalvelija kertoo matkustajalle oikeat pysäkit.

Päivitetyt ohjeet ja pysäkkikartta löytyvät Riihimäen kaupungin nettisivuilta 15. lokakuuta alkaen. Muutos ei vaikuta ennen 15. lokakuuta tehtyihin tilauksiin.

Liikuntarajoitteiset noudetaan ovelta ja jätetään ovelle myös jatkossa. Ovelta ovelle kuljetukset järjestetään myös matkustajille, joilla paljon raskaita kantamuksia. Näistä tarpeista on ilmoitettava, kun tekee kyytitilauksen puhelimella tai Reitit ja liput -sovelluksella. Sovelluksessa tieto merkitään lisätiedot kuljettajalle -kohtaan. Samalla on kerrottava tarkka lähtöosoite.

”Kun R-kyyti ajaa pysäkeiltä pysäkeille, sen saatavuus paranee. Samalla matkustajien nouto- ja jättöpaikat ovat aiempaa selkeämmät”, liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö sanoo.

R-kyyti kannattaa tilata ajoissa, mikäli haluaa varmistaa kuljetuksen, sillä R-kyyti on ajoittain ruuhkainen. Matkustajan on hyvä tilata myös paluumatka ennakkoon. Sen voi tehdä esimerkiksi samalla, kun tilaa menomatkan.

”Riihimäkeläiset ovat ottaneet R-kyydin hyvin vastaan ja käyttävät sitä. Suurin osa asiakkaista on kokenut R-kyydin hyödylliseksi”, Männistö kertoo.

Työ- ja asiointimatkoihin helpotusta

Jatkossa R-kyydin autot pysähtyvät säännöllisesti Würthin ja kauppakeskus Atomin luona tiettyinä aikoina. Ajat ja tarkemmat käyttöohjeet julkaistaan Riihimäen kaupungin verkkosivuilla 15. lokakuuta. R-kyyti pitää tilata kuitenkin myös näinä aikoina. Kyseessä on kokeilu, jonka tarkoitus on helpottaa työmatka- ja asiointiliikennettä.

R-kyydin käyttäjien on muistettava, että R-kyyti hyödyntää toiminnassaan joustavia aikaikkunoita, jotta matkoja voidaan yhdistää. Kuljetusta ei siis saa täsmällisillä ajankohdilla.

Mikäli matkustaja tilaa R-kyydin, mutta ei tarvitsekaan sitä, kuljetus on peruttava ajoissa viimeistään tuntia ennen matkaa. Näin R-kyyti ei ole turhaan varattuna vaan auto vapautuu toisille matkustajille.

Vastaa R-kyydin käyttäjäkyselyyn

R-kyydistä on parhaillaan käynnissä kysely, jolla kartoitetaan käyttäjäkokemuksia. Kyselyyn voi vastata täällä, Tietotuvassa tai R-liikenteen autoissa. Muualla täytetyn kyselylomakkeen voi palauttaa palautuslaatikkoon Tietotuvassa tai R-liikenteen autoissa.

R-kyydin lisäksi Riihimäellä kulkevat R-liikenteen eli paikallisliikenteen aikataulutetut linjat.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.