Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Peruskoululaisille on taas tarjolla lukuisia maksuttomia harrastuksia

24.8.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Hankkeet Koulut Lap­siys­tä­väl­li­nen kun­ta Liikunta

Suoraan kameraan katsova koululainen, jolla silmälasit. Oikeassa reunassa toinen lapsi takaa päin kuvattuna.
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupunki on saanut jatkorahoituksen Harrastamisen Suomen malli -hankkeelle. Riihimäen peruskouluilla toimii myös tänä lukuvuonna lukuisia erilaisia maksuttomia harrastusryhmiä. Harrastuksia löytyy aina kokkauksesta liikuntaan, digipelaamiseen ja elokuvakerhoon!

Harrastusvalikoima perustuu oppilaiden toiveisiin

Harrastusvalikoima on muodostettu oppilaiden toiveiden ja käytössä olevien resurssien mukaan, ja ryhmät ovat käynnissä koko lukuvuoden ajan, 11.9.2023–24.5.2024.

Harrastustoiminta ajoittuu iltapäiviin ja toimintaa ei ole koulujen loma-aikoina. Ryhmiin saattaa tulla muutoksia vielä lukuvuoden aikana. Toimintaa kehitetään jatkuvasti oppilailta, harrastusohjaajilta ja koulun henkilökunnalta saadun palautteen perusteella.

Harrastusvalikoimaan voi tutustua ilmoittautumissivustolla. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 28. elokuuta klo 17. Peruskouluoppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta Wilma-viestin.

Mallilla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää hakemusten perusteella kunnille erityisavustusta Harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen. Tavoitteena on juurruttaa Harrastamisen Suomen malli pysyväksi toimintatavaksi kunnissa.

Harrastusten kohderyhmänä ovat perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaat.

Lisätiedot

Harrastusvalikoima ja ilmoittautuminen

Harrastamisen Suomen malli Riihimäellä

Yhteystiedot