Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Liikkujan viikolla maksutonta bussimatkustusta ja pyöräilyä

9.9.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikenne ja kadut Joukkoliikenne Liikunta

Liikkujan viikolla 16.–22. syyskuuta kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksumpi autoilu.

Riihimäellä paikallisliikenteen busseilla matkustaminen ja kaupunkipyörien vuokraaminen on maksutonta koko liikkujan viikon ajan. Kaupunkipyörien osalta maksuttomuus koskee kaikkia alle 30 minuuttia kestäviä vuokrauksia. Alle 30 minuuttia kestäviä, maksuttomia, vuokrauksia voi tehdä viikon aikana rajattomasti. Yli 30 minuuttia kestävistä vuokrauksista veloitetaan ylimenevältä osalta normaalin hinnaston mukainen kertamaksu.

Liikkujan viikko huipentuu 22. syyskuuta vietettävään maailmanlaajuiseen Auton vapaapäivään, jolloin viimeistään kannattaa käyttää maksutonta paikallisliikennettä tai kaupunkipyöriä.

Maksuttomuuteen saa esimakua jo Taiteiden yönä ja Riihimäki-päivänä. Paikallisliikenne ja kaupunkipyörät (alle 30 minuutin vuokraukset) ovat siis maksuttomia myös 10.–11. syyskuuta.

Liikkujan viikolla Riihimäellä järjestetään puistosuunnistusta, erilaisia ohjattuja lenkkejä, esteettömyyskävely, lapsille ja vanhemmille suunnattua liikennepuisto- ja tehtävätapahtumaa, pendelöintitutkimusta, kuulumisia keskustan katujen rakentamisesta ja uusista puistoista, yleisöluistelua, äijäjumppaa, tuolijumppaa, maastopyöräilyä, polkujuoksua, Tiistairasteja ja sauvakävelyä.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lisätiedot

Kimmo Männistö, liikennetekniikan asiantuntija, p. 040 330 4928