Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

E-aineistot

Riihimäen kirjaston e-aineistot

Riihimäen kirjasto tarjoaa asiakkaille erilaisia digitaalisia aineistoja eli e-aineistoja. Tällä sivulla on esitelty palvelut lyhyesti. Palvelun nimestä pääset linkin kautta kyseiseen palveluun. Palvelut linkkeineen löytyvät myös muualta kirjaston kotisivuilta. Osa aineistoista on koko Ratamon yhteisiä, osa palveluista on ostettu vain joihinkin kirjastoihin. Pääsääntöisesti voit käyttää oman kuntasi ostamia verkkopalveluita ja kirjaston tiloissa käytettäviä palveluita.

Käytä missä vain:

Ellibs-kirjat

Ellibs on Ratamon yhteinen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelma, joka sisältää kauno- ja tietokirjallisuutta. Voit käyttää Ellibs-kirjastoa tietokoneelta tai mobiilaitteilta. Ellibsiin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Palvelu toimii tietokoneella selaimessa sekä mobiililaitteilla myös omassa Ellibs-sovelluksessaan. Kirjoja voi myös ladata omalle laitteelle esim. matkan ajaksi, jolloin niiden lukemiseen ei tarvitse internet-yhteyttä. Kirjat palautuvat itsestään laina-ajan umpeuduttua ja niihin voi myös tehdä varauksia. Ellibsin e-kirjat löytyvät myös Ratamon verkkokirjaston haulla.

Cineast

Elokuvapalvelu, jossa on katsottavissa lähes 2 000 elokuvaa. Kuukauden aikana voit lainata neljä elokuvaa. Lainarajat nollautuvat aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Laina-aika on 48 tuntia. Lainat palautuvat automaattisesti asiakkaan tiedoista laina-ajan päätyttyä. Palvelua voit käyttää verkkoselaimella sekä sovelluksella, jonka voi ladata ilmaiseksi mobiilaitteille ja Android-televisioon. Käyttöön tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.

PressReader-lehdet

Palvelussa on yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä 100 maasta 60 kielellä. Lehdet ovat painettujen lehtien näköisversioita ja ne ovat luettavissa heti ilmestymispäivästä 60 päivän ajan. Palvelu on käytettävissä kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa. Muualla kuin kirjastossa palveluun kirjaudutaan sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Sisäänkirjauduttaessa klikkaa hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia “Library or Group” ja hae listasta “Ratamo Libraries”. Mobiililaitteille voi myös asentaa PressReader-sovelluksen.

Naxos-musiikki

Naxos-musiikkipalvelut ovat käytettävissä kaikille Ratamon asiakkaille. Naxos on oikea musiikin aarreaitta, kannattaa tutustua sen laajaan valikoimaan!

Naxos Music Libraryssa on kuunneltavissa lähemmäs 140 000 cd-levyllistä musiikkia. Suurin osa valikoimasta on klassista, mutta mukana on myös muun muassa bluesia ja maailmanmusiikkia. Palvelussa voit mm. tehdä tutustumiskierroksen 1900-luvun klassiseen musiikkiin tai kuunnella Britteinsaarten murteita. Kirjautuminen kirjastokortin numerolla.

Naxos Music Library Jazz kattaa tuhansien levyjen kokoelman mm. jazzia, bluesia ja maailmanmusiikkia. Kirjautuminen kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, kiitos!

Rockway-musiikkikurssit

Rockway-palvelun avulla voi opiskella mm. basson soittamisen tai ukulelen alkeita. Yksittäisen kurssin laina-aika on kaksi viikkoa. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Varoituksen sana: Rockway saattaa käyttää yhteystietoja myös markkinointiin.

 

Käytä kirjastossa:

ePress

ePress-palvelussa on Riihimäen kirjastoissa mahdollisuus lukea suomalaisten sanomalehtien näköisversioita. Palvelu on käytettävissä kirjaston tietokoneilla ja omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.