Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ympäristöterveydenhuolto siirtyy Etelä-Hämeessä Riihimäen kaupungille

8.11.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Ympäristöterveydenhuolto Hyvinvointialue

Pieni vaalea koira eläinlääkärin sylissä katsoo kameraan.
Kuva: Pixabay

Etelä-Hämeen kunnat ovat päättäneet muodostaa yhteisen ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen ja siirtää ympäristöterveydenhuollon järjestämisvastuun 1.1.2023 alkaen Riihimäen kaupungille. Riihimäen kaupunki hoitaa jatkossa Riihimäen ja Forssan kaupunkien sekä Janakkalan, Hausjärven, Lopen, Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kuntien ympäristöterveydenhuollon. Kaupungin elinvoiman toimialueelle sijoittuvan uuden vastuualueen nimeksi tulee Etelä-Hämeen ympäristöterveys.

Ympäristönterveydenhuolto käsittää terveysvalvonnan ja eläinlääkintähuollon. Forssan seudulla ympäristöterveydenhuollon järjestäjänä on ollut Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä ja Riihimäen seudulla Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä. Kuntayhtymien purkautuessa 31.12.2022 vastuu ympäristöterveydenhuollon järjestämisestä siirtyy kunnille.

”Organisaatiomuutoksen yhteydessä palveluihin ei tule muutoksia. Terveysvalvonnan toimipisteet säilyvät Jokioisilla, Riihimäellä ja Janakkalassa (Turenki) ja eläinlääkäreiden yhteisvastaanotot Jokioisilla ja Riihimäellä Peltosaaressa. Eläinlääkinnän päivystysalueeseen kuuluvat jatkossa uuden yhteistoiminta-alueen kunnat”, Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

Uuden yksikön aloittaessa 1.1.2023 yhteystietoihin tulee muutoksia. Uusista yhteystiedoista ja mahdollisista muista muutoksista tiedotetaan joulukuun aikana Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän sekä Riihimäen kaupungin verkkosivuilla.

Terveysvalvonnan tehtävänä on varmistaa asukkaille terveellinen elinympäristö ja turvalliset elintarvikkeet sekä järjestää alueen kotieläimille tarvittavat eläinlääkäripalvelut ja huolehtia eläinten hyvinvoinnista. Tehtäviä hoitavat terveystarkastajat ja eläinlääkärit. Ympäristöterveydenhuolto valvoo talous- ja uimaveden laatua, asuntojen, päiväkotien, koulujen, palveluasumisen yksiköiden, kauneushoitoloiden, liikuntatilojen ja muiden vastaavien julkisten tilojen terveydellisiä olosuhteita, elintarvikkeiden turvallisuutta ja kuluttajalle annettujen tietojen oikeellisuutta sekä tupakointikieltojen noudattamista.

Kunnallisen eläinlääkintähuollon tehtävänä on järjestää kotieläimille perustasoinen terveyden- ja sairauksienhoito sekä eläinsuojelu- ja eläintautivalvonta. Lisäksi järjestetään myös virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen eläinlääkäriapu.

Lisätiedot:

Mika Herpiö, elinvoimajohtaja, Riihimäen kaupunki, 040 500 3345, mika.herpio@riihimaki.fi  

Pirkko Sukula, terveysvalvonnan johtaja, Riihimäen seudun terveyskeskuksen ky, 040 330 5770, pirkko.sukula@riihimaki.fi

Leena Haimi, terveysvalvonnan johtaja, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, 0500 311 405, leena.haimi@fshky.fi