Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuville suositellaan omaehtoista karanteenia

15.1.2021 Tiedotteet

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta kokouksessaan torstaina 14. tammikuuta. Maakunnan todettiin edelleen olevan epidemian leviämisvaiheessa, sillä vuodenvaihteen kolmen esiintyvyydeltään rauhallisemman viikon jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet uudelleen selkeään nousuun.

Pandemiaryhmän uudet suositukset:

1) Pandemiaryhmä laajensi kasvomaskisuositustaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uuden ohjeistuksen mukaisesti kattamaan kaikki yli 12-vuotiaat. Suositus on voimassa epidemian leviämis- ja kiihtymisvaiheen ajan. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä, joten kaikille kuudesluokkaisille suositellaan maskien käyttöä.

Vaikutukset Riihimäellä: Kasvomaskit ovat olleet käytössä Riihimäellä myös kuudesluokkalaisilla 2. joulukuuta 2020 alkaen. Kaikissa kaupungin toiminnoissa noudatetaan edelleen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen voimassa olevaa maskisuositusta.

2) Pandemiaryhmä suosittelee ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abiturienteille ja näiden perheille kahden viikon omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia, jotta mahdolliset altistumiset ja karanteenit eivät estäisi kirjoituksia. Karanteeniin määrätyille opiskelijoille on mahdotonta järjestää tilaisuutta osallistua ylioppilaskirjoituksiin karanteenin vaatimissa olosuhteissa.

Vaikutukset Riihimäellä: Riihimäen kaupunki suosittelee vahvasti kahden viikon omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia. Kaupunki toimii Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeistuksen mukaan eikä voi järjestää erillistä tilaa karanteenissa olevalle tai altistuneelle.

3) Ylioppilaskirjoituksiin liittyvät penkinpainajaisjuhlat ja vanhojen tanssit suositellaan siirrettäviksi toukokuulle.

Vaikutukset Riihimäellä: Riihimäen kaupunki on 13. tammikuuta 2021 päättänyt, että vanhojen tanssit siirretään tanssittavaksi perjantaina 21. toukokuuta 2021. Tarkemmista esitysajoista ilmoitetaan myöhemmin. Perinteistä penkkariajelua ei järjestetä. Abit juhlistavat koulun päättymistä koululla pääsääntöisesti sähköisin välinein ja turvallisuus huomioiden. Penkkariajelun toteuttamisesta toukokuussa päätetään erikseen.

Riihimäen kaupunki suosittelee asukkaita välttämään edelleen kaikkia lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.