Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Yläkoulut palaavat lähiopetukseen Riihimäellä

31.3.2021 Tiedotteet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että yläkoulujen etäopetus jatkuu pääsiäisen jälkeen vain Etelä-Karjalassa, Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Päätöksen mukaisesti Riihimäen yläkoulut palaavat lähiopetukseen 6. huhtikuuta alkaen. Myös Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on suosittanut peruskoululaisten paluuta lähiopetukseen. Lähiopetuksessa sekä oppilaat että opettajat jatkavat täysimääräisesti kasvomaskien käyttöä samaan tapaan kuin ennen etäopetukseen siirtymistä. Henkilöstöä koskee kaupungin työntekijöiden maskipakko.

Toisen asteen etäopetus jatkuu 19. maaliskuuta tehdyn päätöksen mukaisesti 11. huhtikuuta asti. Pääsiäisen jälkeen tarkastellaan mahdollisuutta siirtyä hybridiopetukseen toisella asteella.

Kouluun tai varhaiskasvatukseen ei tulla oireisena

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Lapsen, oppilaan tai opettajan ei pidä tulla varhaiskasvatukseen, kouluun tai töihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita.

Jos lapsi tai oppilas sairastuu päivän aikana, hänet siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa aikuisen valvonnassa tai lähetetään kotiin, mikäli näin huoltajan kanssa tilanteessa sovitaan. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Mikäli opettaja sairastuu kesken päivän, hänet lähetetään välittömästi kotiin.

Oireisten tulee herkästi hakeutua koronavirustestiin. Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu selvästi vähenemässä, voi varhaiskasvatukseen tai kouluun palata, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Ennen testituloksen valmistumista on kuitenkin vältettävä kontaktia muihin. Jos oireet myöhemmin alkavat uudelleen tai lisääntyvät, tulee hakeutua uuteen testiin.

Jos oireet johtuvat allergiasta ja helpottavat selvästi allergialääkityksen aloittamisen jälkeen, voi varhaiskasvatukseen tai kouluun palata, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Jos oireet eivät helpota lääkityksestä huolimatta, tulee hakeutua koronavirustestiin. Jos testitulos on negatiivinen, voi varhaiskasvatukseen tai kouluun palata.